старата тема на нов глас пръскане на малко вода във вакумите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
maznia
Автомобил:
Двигател:

старата тема на нов глас пръскане на малко вода във вакумите

Мнениеот maznia » Пет 28 мар 2008 14:49

Ето и темата от която ми се роди идеята: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... hlight=mfa

сега като вэема на предвид теэи идеи от темата с поене на колата с вода по-малко. И иэчистването на клапани свещи и др.Се сетиx и эа друго нещо - след като пръскането на вода във вакумите или дросела или там кадето трябва е имало почистващ и благоприятен ефект . Се эамислиx эа каталиэатора той дали ще се поэамие и той малко. Или ше се эадръсти повече как мислите ше успеем ли да почистим по тоэи начин каталиэатора или ще го осерем. Или е пас. - Ваското1 идеи някви. И накрая ако колата си има добро смесване на гориво и работа на системата няма да има нагар. Смисал от това може да има само и единствено эа каталиэатора ---- с топла пара почистване на каталиэатор --следваща тема може би

Последна промяна от maznia на Пет 28 мар 2008 15:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 мар 2008 14:54

За катализатора се същото.Не си чел внимателно темата - водата от налягането прави "малки експлозий" и така почиства.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 28 мар 2008 16:42

Rabbit_TDI написа:За катализатора се същото.Не си чел внимателно темата - водата от налягането прави "малки експлозий" и така почиства.

Май ти не си чел внимателно..
водата не прави никакви експлозии..

това е т-нар хидравличен удър /не е в пълният му смисъл/ но обяснено накратко...

когато буталото тръгва нагоре... за да сгъстява да речем..
в този момент в цилиндъра има ситни капки вода...
горивната смес НЕ е в течна фаза...

докато водата Е

буталото върви нагоре с около 20 м/с.. демек близо 75 км/ч..
при удъра му с водната капчица.. тя го зачиства малко..

при експлозията на горивната смес.. водата се нагрява.. и излиза под формата на пара...смесена с изгорелите газове...

толкоз..
опасност за катализатора.. много вероятно няма....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 28 мар 2008 16:46

Е просто го обясних по народно му.В крайна сметка за катализатора ефект няма.Отделно не ми беше нужно да найзустя всичко това за да се "накефя" на идеята и да ида да ми я направят на мотора :wink:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пет 28 мар 2008 17:16

почти си мисля че и каталиэатора се эадръства или чисти от тая пара и профилактика

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Пет 28 мар 2008 17:21

пробвай и ни кажи :lol:

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Съб 29 мар 2008 7:39

колеги катализатора е хидроскопичен до н-та степен:)

попива всекви форми на водата

на катализатора не би му харесало.
освен това всякакви детонации,взривове и катаклизми са много опасни защото водят до разпад на целостта му......
крехък е и ако му се прилагат такива интервенции се разболява от СПИН.
После става особенно податлив на всякакви инфекции.

Освен това катализатора не е въздушен филтър-да се чисти.
Просто след определен пробег му се губят качествата и не издържа на жегата!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 29 мар 2008 20:22

аз па да споделя..
Полото е поено.. и то сериозно В1.. знае...
катализатора си беше в цветущо здраве.. даже си седи долу в мазето.. без следа от някакви проблеми..
не знам кое му е хигроскопичното .. при положение, че нерядко колата плюе отзад конденз ;)

ма хайде де..

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Съб 29 мар 2008 22:29

не казвам че въпросната процедура с поенето може да причини някви сериозни щети.
По скоро написах това за колегата "maznia" и ефекта от "почистването" на катализатора с пара.

Ако си прежалил катализатора си(онзи в мазето)......сипи му 500 мл. водица вечерта и виж колко ще изтече сутринта......виждал съм такъв който е увеличил теглото си с 900 грама....незнам тва колко вода в милилитри е......
А колкото това дали е читав....май няма начин да разбереш!
Тва който ги е измислил тия катализатори е голям тъпак:)
Единственно от екологична гледна точка.....ама тая точка на нас ни излиза доста солено при положение че нов истински катализатор струва маса парици.Получава се нещо от рода на ......цигарите които убиват.....производителите си слагат гадните надписи....но не спират да ги продават ама тва е друга тема:)Та така и с въглеродния двуокис...колиците ни си го бълват денонощно...некой е решил да замаже очите на екоорганизациите и е праснал катализатор....ефекта може би се равнява на нула цяло и едно.....

всяка една неизправност в двигателя води до бавна и мъчителна смърт на катализатора-горене на масло.....кофти изгаряне на горивната смес-кабели,свещи ........леки удари по генерацията особенно в областа на сакса и самия катализатор...понякога са фатални...

Виждал съм кола на която цилиндрите заради скапани кабели работеха тук-там.....част от изгарянето на горивната смес явно е било в изпускателната система.....катализатора беше станал кръв червен....асфалта под него се "топеше" .....
Ай,че много писах .....някой да не ми се разсърди:)

Кат няма кво да правя.............. :drunk

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”