Засичане на скорост ,НП и други правни въпросчета.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Засичане на скорост ,НП и други правни въпросчета.

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 08 мар 2008 14:12

Днес ме засякоха на околовръсното на Карлово без на влизането да има табелка за населено място с 83 км.ч. и съставиха актче.Господата не се представиха и нямаха светлоотразителни жилетки ,а само палчица.Също така радара беше вътре в колата и си го подмятаха като пръчка.Смятам да обжалвам НП в 7 дневния срок.Някой ако може да каже каде точно го пише за тва че радара трябва да е неподвижен/ТР-4/ и т.н.Ако има и още някви съвети също съм сагласен.Лошото е че бях сам и нямам свидетели ,а и до тогава като нищо ще сложат табелката за населено място.
П.С. Изчел съм темата на dobrinb за актовете и обжалване :bowdown - така че не съм съвсем бос по темата.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 08 мар 2008 15:32

Е как така си сигурен, че си бил сам? :twisted: Това е най-първото.

После, ако няма знак, за населено място, хубаво е да го посочиш във възражението си, както и това, че твоят спътник и свидетел, също ще потвърди това. Най-добре е да имаш и снимка на мястото на нарушението, за да се види, че няма знак, понеже в последствие някой "орган" може да се сети и да си свърши работата (да го постави).

Също така, опиши и поведението на господата. Вобще как си им се вързал, без да ти се представят? Много ме е яд, че почти винаги свестните хора не реагират адекватно в подобни ситуации...
Искаш им да ти се легитимират, значки, ала-бала... както си му е реда. В много случаи, когато видят, че не си "респектиран" от униформите и поведението им, сменят на 180 градуса поведението и стават много мили и учтиви.

Лично аз съм обжалвал акт и съответно печелил, който ми бяха съставили за това, че съм направил забранен ляв завой, а забраняващия знак беше откраднат и стоеше само кола. Тогава ми обясни полицая, че трябвало да знам, след като живея на близо до кръстовището... ама моите доводи бяха, че може да не е откраднат знака, а да са променили начина на перминаване на това място... да не съм Ванга да познавам дали е откраднат един знак или общината е променила нещо...

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 08 мар 2008 19:09

За табелката ако успееш да направиш нещо иначе по другите проблеми тц!Не е задължително да са с жилетки-ако преценят че си в нарушение всеки полицай може да те спре,а относно радара-той трябва да е насочен към колата (логично) за да засече скоростта,а ако искат могат и на челна стойка да го държат-просто като удобство-да не се държи постоянно в ръка е измислено да се поставя-я на капака,я на таблото
И все пак успех в обжалването(задължително си вземи кошаревски свидетел :wink: )

Потребителски аватар
armario
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре кошаревски свидетел

Мнениеот armario » Нед 09 мар 2008 8:48

И все пак успех в обжалването(задължително си вземи кошаревски свидетел :wink: )[/quote]

Дашо, колегата е от Карлово, не от Пернишко и сигурно термина "кошаревски свидетел" не го знае. mhihi mhihi mhihi
:012: За пояснение - вземи си някой, който да потвърди всичко, което си написал и казал 1/1 . Ако ти кажеш, че е валяло дъжд, / а е било слънчево в действителност /, той трябва да потвърди твоята теза. / това е кошаревски свидетел / Успех, колега, а относно гореописаните неща от колегата Дашо, може да му се вярва.
Нали скоро и него ще го гледаме в някоя тунинг астра с радар. :cop :cop :cop

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Re: ре кошаревски свидетел

Мнениеот bomber » Нед 09 мар 2008 10:02

armario написа:Нали скоро и него ще го гледаме в някоя тунинг астра с радар. :cop :cop :cop

Да, ама форимни коли няма да спира :lol: :lol: :lol:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Нед 09 мар 2008 10:21

ще ти кажа само едно, като обжалваш позови се на чл.165 ал.2 т.6

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 09 мар 2008 14:56

Часът на дисплея на радара отговаря ми на времето в което са те спрели? Радара имаше ли стикер табелка за преминали метрологични изпитания. Има ли на табелката указан срок ?

Потребителски аватар
kacho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacho » Нед 09 мар 2008 15:32

колега, срока не е 7-дневен за обжалване, на мен ми казаха катаджиите миналия път, че в ТРИ-дневен срок имам право да подам жалба. провери, за да не изпуснеш срока. и не се притеснявай да обжалваш, гони ги до дупка, нещо почнаха да си спират ей така - на та.ак. пред мене минават некви S-класи с 120км в населено, а те ми се хвърлят на предното стъкло да ме проверели дали имам винетка само, имах годишна, да им е.. майката. ама S-класата...успех на тебе, ще ги оправиш нещата, в твоя полза са

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 09 мар 2008 16:50

kacho написа:колега, срока не е 7-дневен за обжалване, на мен ми казаха катаджиите миналия път, че в ТРИ-дневен срок имам право да подам жалба

Това е възражение до шефа на КАТ, а в последствие когато излезе наказателното постановление, може да се обажлва по съдебен ред :idea: В първия случай, ако шефа на КАТ реши, че в съда трудно ще докажат вината по акт-а, може да го отмени и така се спестява разкарването по съдилища в последствие.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Re: ре кошаревски свидетел

Мнениеот Дашо » Нед 09 мар 2008 17:21

bomber написа:
armario написа:Нали скоро и него ще го гледаме в някоя тунинг астра с радар. :cop :cop :cop

Да, ама форимни коли няма да спира :lol: :lol: :lol:
То това се знае,но ОПЕЛИ :twisted: :twisted: :twisted: -дупе да им е яко :wink:

Atanas14
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Atanas14 » Нед 09 мар 2008 17:43

в памет на Лъчо, една негова тема от един друг форум.

landikar написа:http://dokkpbdp.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541-3329-44DE-81D1-9E74E9E7F521/0/ZDvP.pdf
Прочетете внимателно чл.165 ал.2 т.6 !!!
И когато ви спрат за превишена скорост гадните човечета им го покажете и ги питайте какво е техническото средство или система с което са ви записали номера на колата.Щото на пътя има и други коли а радара хваща само който се движи най-бързо.Ако се направят на ударени нека пишат акт, после си подавате жалба и ги питате същото в съда.Повечето радари не могат да имат такава функция, най-малко пък ТР4 с който куките си правят бизнеса..И които са открехнати за тоя член печелят 99% от делата при обжалването.Това го разбрах оня ден когато за пореден път бях на възстановяване на точки.Понеже от около година вече карам само със жалби.Ебал съм ги в гъза. :!: :twisted:
Една жена дето беше с нас на изпита работеше във фирма с около 40 коли.Шефа им ги е открехнал на този ЧЛЕН и досега нямат загубено дело в съда.Ако на първото дело ви отсвирят подавате втора жалба (ВЪЗЗИВНА ЖАЛБА ) към апелативния административен съд и така докато не ва оставят на мира.книжката си аз не давам.Нова е.

лека му пръст

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 мар 2008 10:26

Tomcat написа:ще ти кажа само едно, като обжалваш позови се на чл.165 ал.2 т.6

Не схванах :oops:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пон 10 мар 2008 10:49

Tomcat написа:ще ти кажа само едно, като обжалваш позови се на чл.165 ал.2 т.6

Какво пише там.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 10 мар 2008 10:58

6. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) имат право за установяване на нарушенията на
правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи,
заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на
моторното превозно средство.
p.s.Ама поне аз както го чета това им е право ,а не задължение-или бъркам :?

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 10 мар 2008 11:04

Rabbit_TDI написа:6. (нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г.) имат право за установяване на нарушенията на
правилата за движение по пътищата да използват технически средства или системи,
заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и регистрационния номер на
моторното превозно средство.
p.s.Ама поне аз както го чета това им е право ,а не задължение-или бъркам :?
Много ясно-това е една възможност,просто-могат да си мерят и със стария ТР-4,няма никакви проблеми.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”