Здравейте колеги,
от известно време ми говори един приятел,че имало начин да се намали годишния данък като се мине някакъв технически тест и с резултатите от него се подава промяна в декларацията за облагане.Та идеята е да се покаже на този тест че автомобила е амортизиран и е с намаляла мощност спрямо обявената от производителя.Така от коли с 110-130 KW стават амортизирани 74KW респективно и с 50% по-нисък данък за катализатора.
Да не би да става въпрос за дино-тест и по-важното е каква сила има този тест пред Общинска данъчна служба?
Ако някой е наясно нека пише.

Намаляване годишния данък на МПС
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Намаляване годишния данък на МПС
Red_Jetta написа:iurimil написа:... като се мине някакъв технически тест ...
ако си пропуснал да декларираш наличие на катализатор (50% от дължимия данък, при определени условия) може да се отиде в сервиз.
там се прави оглед и проверка на катализатора. издават ти документ и с него може да поправиш пропуснатото.
Ама например в Хасково има само един сервиз дето е ауторизиран за тая работа и взема по 25 лв на проверка.На мен данъка без 50% намаление ми е 22лв и доста се зачудих дали да ходя в тоя сервиз да си предплатя напрактика ,намалението от данъка за 2 години напред. Сега обаче ми казаха ,че всяка година трябвало да ходя да им давам по 25 лв за да го проверяват,за да продължавам да се възползвам от това намаление. Това вярно ли е?
п.п. Те вместо да ни стимулират да караме с катализатори - те точно обратното... Кормя го моят катализатор, продавам го и си плащам с него данъка за 2-3 години напред

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
dzola написа:точно това ми е въпроса... ако го монтираш само за прегледа?
ако си с гас не те бърка защото вредните емисии за доста по малко
иначе предполагам че няма да има проблем
ама може да те спрът с уредчето и да ти кажат.. амаа.. каде ти е катализатора

виждал съм акт "видима липса на катализатор"
е сега.. че нямахме гърнета нямахме.. ама чак пък видима

иначе си има разни пичове дето дават за по ххлв катализатор под наем

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
има смисъл цялото упражнение за по-мощните мотори, защото за тях катализатора по принцип не важи, ГТИ-то даже малкото данъкам му е 139 лева ако колата под 14 години, иначе е към 90 лева, ако с тоя преглед минеш в долната категория, и ползваш отстъпка и за катализатора, ще си избиеш не само 25-то лева а и ще има за едно напиване 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”