Въпрос за прехвърляне(?) на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
altras
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за прехвърляне(?) на автомобил

Мнениеот altras » Вто 22 апр 2008 20:12

Ситуацията е такава:Имам кола(GOLF 3),която е с транзитни номера.Внесена е в България на 10.04.2008 от Италия.С транзитните номера я докарах от София.Та какво трябва да се направи за да я продам веднага.Трябва ли да се ходи при нотариус?Имам договар директно от италиянеца.В смисъл прехвърляне ли е(не е регистрирана) или продажба.Благодаря предварително на тези,които отговорят.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Вто 22 апр 2008 21:38

Договора от италиянеца на твое име ли е :?:
В Дупница като си купиш кола правят документ с които показваш пред КАТ, че сеедно си я взел направо от собственика в Италия ;)
А ако не с твоя договор отивате при нотариус и правите договор за покупко-продажба на МПС ;)

Потребителски аватар
altras
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altras » Сря 23 апр 2008 6:16

Договорът с италиянеца е на мое име(както при вас).Така че нотариус-????

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 23 апр 2008 12:00

altras написа:Договорът с италиянеца е на мое име(както при вас).Така че нотариус-????

Еми отивайте при нотариус ;)

Потребителски аватар
Божков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Божков » Сря 23 апр 2008 18:12

mr_bush написа:
altras написа:Договорът с италиянеца е на мое име(както при вас).Така че нотариус-????

Еми отивайте при нотариус ;)

С нотариус едва ли ще стане. Там стандартният договор е за регистрирана кола. Най-сигурния начин е да я регистрираш на твое име и после през нотариус - към купувача. За нов талон в КАТ ще му отидат към 20-25 лв и няма да виси за нови номера. Незнам само как ще обясниш на някого, че искаш бързо да продадеш колата - освен да кажеш че си я внесъл сам с цел търговия.

Потребителски аватар
Tomata-1667
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tomata-1667 » Сря 23 апр 2008 19:30

Транэитните номера италянски ли са или наши има вратички не се осложнявай с нотариос эащото дълга и широка става направо на куповача правиш нов италянски договор и той да ходи по нотариоси и кат :idea:

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Сря 23 апр 2008 20:28

Не е мноо редно, ама нейсе...Поинтересувай се ... има разни спедиторски фирми и автоджамбази които имат празни бланки за договори от различни държави...Копирай си една,попълни я с името на последния собственик-тоя от който ти имаш договор, но с името на евентуалния купувач /за образец използвай твоя оригинален договор,като внимаваш да не допускаш груби правописни грешки/ и всичко ще е ОК.
В повечето държави от евросъюза /да не кажа всички/ договора може да е написан "на коляно" , на обикновен лист и без всякакви заверки и прочее,но има и типови бланки.По добре използвай такава.Ако не можеш да си намериш бланка-внимателно изрежи хартийки и ги постави на мястото на имената и пр. на твоя договор без да ги лепиш,преснимай го,полученото копие копирай отново.Ако личат хартийките копираш докато изчезне разликата /ръбчетата/ и ще имаш бланка за договор.

Потребителски аватар
altras
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altras » Чет 24 апр 2008 9:41

Тия номера с преснимането нещо не ми харесват :D :D .Ще пробвам по каналния ред.А се продава спешно защото получих още едни пари,които ги бях отписал.Така че се получи,че имам достатъчно пари за нещо друго което си бях харесал(ако продада GOLF-a).
И благодаря за отговорите.

Потребителски аватар
saint_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот saint_ » Чет 24 апр 2008 18:26

Отивате при нотариус и той ви казва какъв е реда!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”