Малко помощ за един акт :)))

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Малко помощ за един акт :)))

Мнениеот devil_vas » Нед 27 апр 2008 0:09

значи колеги ситуацията е такава
днес подцених за пръв път нашите полицай и въобще обстановката в малкия ни град и тръгнах без да сложа колана, като за капак на един стоп спрях след което подадох предницата на колата, но се получи така, че полицейски патрул завиващ на ляво прецени, че му преча на маневрата. оттам ме спряхя (без палка) и ми взеха книжката и талона и последвах патрулката до МВР-то. съставиха ми акт в който е упоменато ЕДИНСТВЕННО, че съм карал без колан :shock . като пише че съм нарушил цитирам "чл. 137 от ЗДП" полицаят съставил ми акта ми каза, че наказанието ми ще е 8 точки и 50 лева :D до тук добре, НО...

но от инфорамцията от форума разбирам, че за непоставен колан нарупението е по член цитирам:
23. за неизпълние на задължението за използване на предпазен колан или за носене на каска (чл. 183, ал. 4, т. 7 ЗДвП) - 8 к.т.; :!: :!: :!:

т.е. излиза че има грешка в акта :!: , и ако има такава какво правя от тук нататък (за пръв път ми пишат акт :D и идея си нямам)

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Нед 27 апр 2008 0:35

от закона за движение по пътищата от страницата на МВР по чл. 137 излезе това - Раздел ХХV - Обезопасителни колани, защитни каски, системи за обезопасяване на деца

дали май грешката им е вярна в крайна сметка?

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 27 апр 2008 0:50

Може да си хванеш адвокат(най-добре ако имаш някои твой човек) и да обжалваш акт-а. Няма как да докажат че си бил без колан а адвоката си знае работата :lol: Разбира се ако ти се занимава :)

Един познат за колан и за фарове обжалва и спечели и мина без глоби :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”