Здравейте , колеги!
Имам vw passat b3 kombi 2.0 , 136hp 16v по-точно той е на баща ми но аз го карам повече от него , но това няма значение. Баща ми иска да направим бартер и да дадем пасата за друга кола , аз съм си харесал 3 и искам да ми дадете съвет коя от тях да взема или евентуално да запазя пасата , защото доста ми се свиди все пак това е първата ми кола , дори и да не е изцяло моя.
Колите , които съм си харесал са - Bmw 318 92-94 година , Пежо 306 и Пежо 206. Та струва ли си да дам пасата за някоя от тях , естествено с доплащане от моя или от другата страна. Нека приемем факта , че съм и млад шофьор (от 2 месеца) и съм все още ученик (догодина живот и здраве съм абитуриент). Пасата ми има разход 10 л на 100 км бензин , няма газова уредба , но за мен все пак ми идва доста по нагорнище с горивото дори и да е на газ , а сега като млад шофьор много ми се кара и пъркам постоянно. Например Пежо 306 гори по 5-6 л на 100 км , което е супер икономично за мен в момента и дори и да го ударя при някоя маневра няма да ме е яд толкова колкото ако ударя пасата или бмв. А да оставим пасата и да си купя 2ра кола не става защото с паричките всяка година за данаци , винетки, ГО , прегледи и такива лайнарии за двете коли стават много. Да не говорим и ако нещо се развали по някоя от 2те коли. Надявам се да разберете какво съм искал да ви попитам и да споделите с мен вашето решение.
Поздрави!

Запитване за няколко коли
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Запитване за няколко коли
ами да ти кажа за мене най-добрият вариант е 306 имам добри впечатления слабото място им е задният мост за 206 ми се струва че е по скоро женска кола пък и от пасата (шлепа) да се качиш на лагерна количка за bmv-то щом те бърка разхода за гориво смятаи че не ти трябва такава кола те тея коли не са направени да са икономични а да бягат това е моито мнение иначе ти си решаваш
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Ако пасата ти харесва, просто му сложи газ. Поддръжката като цяло ще му е много по-евтина от двете пежа, които са с чувствително по-малки купета от пасат и е възможно да ти се видят много тясни. Специално 206 отзад е тясно като в трабанта...което за мен за толкова пари е недопустимо. Освен това и двете возят като пасата, въпреки че имат доста по-сложно и скъпо за поддръжка окачване - само за справка като замине задния мост на 206 се сменя или рециклира целия и сумата не е приятна за ученик/студент . Файдата ще ти е единствено в екстрите, като климатик, ABS и т.н и по-добрата шумоизолация.
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Колега, не знам до колко това са коли за ученик/студент. Пежата са нови, което автоматично значи скъпа подръжка. Също така не мисли, че като са нови няма да се чупят. Напротив! Най-вероятно твоят Пасат е по-здрав. А БМВ-то - готино е, но пак си харчи...
Както каза колегата theultimate просто сложи газ на Пасата и това е. Това си е много добра кола - хем е огромна и комфортна, хем с този двигател и динамична. А и подръжката е евтина, части има. Песен си е количката.
Съвсем забравих -

Както каза колегата theultimate просто сложи газ на Пасата и това е. Това си е много добра кола - хем е огромна и комфортна, хем с този двигател и динамична. А и подръжката е евтина, части има. Песен си е количката.

Съвсем забравих -

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Incr написа:Имам vw passat b3 kombi 2.0 , 136hp 16v ...
theultimate написа:Ако пасата ти харесва, просто му сложи газ.
На 9А мотор да сложиш газ?!

Честно да си кажа, привърженик съм на немските коли и най-вече на VW и BMW , но наистина БМВ-то не е за мен. Искам и с колата си да ходя за риба , аз също съм си мислил дали да сложим газ на пасата и да го запазим , но незнам затова исках да се консултирам с вас 
Благодаря
Поздрави!

JaDaWiN написа:Съвсем забравих -
Благодаря

Поздрави!
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
radotom написа:Incr написа:Имам vw passat b3 kombi 2.0 , 136hp 16v ...theultimate написа:Ако пасата ти харесва, просто му сложи газ.
На 9А мотор да сложиш газ?!
Не съм запознат с газовите уредби, но намерих това:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=106828
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
JaDaWiN написа:Пежата са нови, което автоматично значи скъпа подръжка. Също така не мисли, че като са нови няма да се чупят. Напротив! Най-вероятно твоят Пасат е по-здрав.
Нови, на по 15 години

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
JaDaWiN написа:Не съм запознат с газовите уредби, но намерих това:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=106828
Нито пък аз, но знам какво ще се случи с центровката на цялата горивна система, ако само веднъж се изкиха газовата...

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
На бмв-то едва ли ще му е по-нисък разхода, а за подръжката на всички ще е по-скъпа от на пасата.Според мен не я сменяй покарай я, виж по колко ще навърташ на година и тогава прецени дали да слагаш газ.Но аз не бих го сменил не и за тези коли точно.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
Да си дадеш вентиловия пасат за пежо
...не мога да го разбера това.

- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Kaто изключим отвратително грозната централна конзола на 306-така си е съвсем приличен автомобил. Имам наблюдения над един 1,6 с газова спринцовка. Колата я ремонтираме от как е внесена, което е повече от 6 години и до сега нищо освен консумативи + веднъж правен заден мост и се пишки в него + счупен инжектор за агу-то, ама последното е по вина на собственика
колата мисля е набор 94. почти всичко в нея е bosch и siemens, все пак са я правили да бори пазара на голф3. Наблюдения и от по-новата 306-ца, комби... не е к'вото беше. На тая новате няколко пъти ел. джамове се правиха, празния ход идва и си отива, шоферската седалка нещо се цака... но това са бели кахъри. Сериозни проблеми не е имала ни една от двете. Комбито е под наблюдение от почти две години.
Аз Б3-ка не бих заменил за нищо, но ако не бях облъчен и пежака е читав... не бих се замислил. За малката чикия и голямата лапачка... не е хава, поне аз не бих си го сложил такъв. Тебе ако те кефи... смело и безотговорно

Аз Б3-ка не бих заменил за нищо, но ако не бях облъчен и пежака е читав... не бих се замислил. За малката чикия и голямата лапачка... не е хава, поне аз не бих си го сложил такъв. Тебе ако те кефи... смело и безотговорно
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
колко ще спестиш от цялата галимация, 500-600 лева за година?
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
nasko_ruse написа:ами да ти кажа за мене най-добрият вариант е 306 имам добри впечатления слабото място им е задният мост за 206 ми се струва че е по скоро женска кола пък и от пасата (шлепа) да се качиш на лагерна количка за bmv-то щом те бърка разхода за гориво смятаи че не ти трябва такава кола те тея коли не са направени да са икономични а да бягат това е моито мнение иначе ти си решаваш
Че не са икономични БМВ-тата особенно Е36 "Дръгел" си прав, обаче че бягат тва е пълна глупост особенно 318 92-44 стария мотор с ремък много проблеми, голям разход и мъртво родено общо взето.БМВ струват от 325i нагоре другото е компромис само.Колкото до мнението ми бих си карал пасата, нито една от изброените коли не е по добра (за мен)

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, нищо лично! Търсиш мнение, но според мен не си давай колата за тея кочини! Камо ли за БМВ (бАвното магаре венко) Карай си змея, поне возия има, Пежото е доста по нежен автомобил. Просто не си заслужава! Частите на Пежото са по скъпи от твотя Пасат! Общо взето сменяваш Кон за магаре 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”