Избор на навигация

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Избор на навигация

Мнениеот icefire » Пет 16 май 2008 23:14

Пичове, нещо много се запалих по навигациите напоследък... и се чудя дали да не инвестирам в една такава машинка и да я сложа на Голфи. :drive: Според вас каква да си взема до около 450 лева? А как седи въпросът с картите... после мога ли да си свалям от нета или всичко се купува? Четох една тема тук за Гармин, там пишеше, че устройството е ок, но картите за трагедия. Какви са другите алтернативи? Благодаря ви предварително и се извинявам за кретенските въпроси.. :stll think:

VesMil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VesMil » Съб 17 май 2008 6:54

:arrow: И Аз съм се запалил за такава.Вчера гледах в Технополис Garmin nuvi 250W с пълна карта на Европа+подробна карта на БГ ---479лв.
Днес отивам да си я вземам.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 17 май 2008 8:34

icefire написа:Четох една тема тук за Гармин, там пишеше, че устройството е ок, но картите за трагедия.

С това не съм съгласен. Имам Garmin Nuvi 250 W, с подробна карта на България - нямам особени оплаквания. Е, не е идеална, но засега няма по-добро (имам предвид цяла България, не само София или големите градове !). Ако не държиш много на по-големия екран, можеш спокойно да се вместиш в посочения бюджет.
Алтернативи има много, но са на това ниво или по-зле. Огледай хубаво всички възможности, ако можеш дори опитай (тествай), и тогава решавай и купувай.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 17 май 2008 8:45

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 17 май 2008 8:54

добре де навигацията е трагедия в градовете заради кекавите карти тука ... има логика извънградско евентуално ама пък в България просто няма как да се загубиш ......

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 9:32

green man написа::arrow: И Аз съм се запалил за такава.Вчера гледах в Технополис Garmin nuvi 250W с пълна карта на Европа+подробна карта на БГ ---479лв.
Днес отивам да си я вземам.

Супер! Те в официалния магазин на бул. Васил Левски 80 са по-скъпи. А може ли да те помоля като си я купиш да постнеш някакъв коментар ако може..
Иначе за тази навигация има ли и възможност за допълнителни карти? По принцип се интересувам от Румъния и (ако изобщо съществува) Молдова.

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 17 май 2008 9:52

А защо трябва да е само навигация,като устройство.
Повечето си работят само с техни карти,като целта е ясна--затворена консумация на софтуер само от един вид,съответно в повечето случаи платен.Пък и повечето хора по навик се сещат само за разни Гармини,Гео Вижъни и т.н.......
Навигации има вече доста читави и за 230-250 лева,да не говорим че в ebay-я изскачат и за по 100$ и то на Samsung платформа.Няма смисъл от по скъпи--все пак това е само навигация и нищо друго.
За пари около 500-те лева човек може да се замисли вече за pocket PC или някакъв смартфон работещи с гъвкав софтуер.Наскоро познат който също си търси нещо в тая сфера ме светна за IGO My Way--софтуер инсталиран на подходящата база,който може да се намери безплатно,да се обновява и е доста добър.
Ето и линк за тия които им се чете:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=12288

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 10:22

propparo написа:Навигации има вече доста читави и за 230-250 лева
...
Ето и линк за тия които им се чете:

http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=12288

Благодаря за линка, сега ще го погледна. А може ли повече инфо за евтините навигации? Например някаква марка или къде се продават?

Потребителски аватар
Tatrata
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: ABF

Мнениеот Tatrata » Съб 17 май 2008 10:29

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=91653
Имам такава и се продава. Суер навигация е, но не ми трябва вече :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 17 май 2008 10:36

Тези от около 250 лева само бегло съм ги гледал в техно-маркети и полисите.
А ето тази http://electronics.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=23547&cat=3477&shop_id=57 мой познат си беше взел,само че за 280 лева мисля,а тук посочената цена е 309,незнам защо,та тази лично съм я разглеждал подробно и мога да кажа че за парите си е доста читава.Малка е и в същото време достатъчно голяма за да се използва и в пеши и турист режим.поддържа и мултимедийни файлове,но с не особено качествао--все пак не това е основната цел.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 17 май 2008 10:59

propparo написа:......

Това Престижио може да се ползва за да гледаш филми и слушане на музика, но не и за навигация. Ползвах замалко едно такова и минах по половината забранени улици на Пловдив, отделно че в София едвам се позиционираше след десет минути мислене. еб@ти шита
Гармин в БГ не съм ползвал, карах в Австрия и Германия с такъв и съм очарован

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 17 май 2008 11:26

madmen написа:
propparo написа:......

Това Престижио може да се ползва за да гледаш филми и слушане на музика, но не и за навигация. Ползвах замалко едно такова и минах по половината забранени улици на Пловдив, отделно че в София едвам се позиционираше след десет минути мислене. еб@ти шита

Мнението си е твое.Аз пък имам положителни впечатления.Позиционирането напротив е доста по-бързо и от някои по скъпи моделчета.А за забранени улици и временни знаци--в BG в момента почти няма голям град без разкопки,газифицирания,ВиК-та и прочее строителноремонтни работи---какво очакваш.
Пък и всичко според цената си---това че Мерцедес примерно правят едни от най-хубавите коли,не означава че всеки трябва да кара от тая марка и че другите не стават,същото е и при навигациите.

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Съб 17 май 2008 13:50

Имам Гармин 250W и съм изключително доволен. За 50 лева на месец е прекрасна джаджа. Другите модели, които са по-скъпи имат напълно излишни функции. А и батерията държи около 5 часа. Според мен това е най-разумният избор. Само една карта на Западна Европа ти я дават за 350 лева а тук имаш и Източна. Е не така подробна, но може да си сигурен, че няма да те вкара в забранена улица на Пловдив или който да е друг голям град в БГ.

п.с.

сега прочетох и мнението на propparo и го подкрепям

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 17 май 2008 14:48

Аз съм с ТомТом Go 720 и съм много доволен, перфектна резолючия, голям екран, прости менюта, много подробни карти(на UK и Wester Europe) общо взето супер е машинката.А и като гледам 60-70 процента от хората които ползват GPS-и ползват ТомТом.
Пробвах да изтегля карта за Източна Европа миналата година, защото да я купя струва на половината на самото устройство, та изтеглих я но не ми свърши много работа... много стари карти и повечето пътища ги нямаше въведени, в България пък въобще нямаше обхват .. но може би ако си го купиш от БГ няма да ги има тези проблеми.Та моят съвет е ТомТом

п.п. А и не дава бъгове както повечето навигации

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 17 май 2008 14:59

A TomTom има ли и карта за България? Поне за големите градове?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”