писаха ми акт

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
winboze
Автомобил:
Двигател:

писаха ми акт

Мнениеот winboze » Пет 25 фев 2011 10:08

Здравейте колеги,

Дайте съвет какво да правя. Сутринта идвайки за работа ми писаха акт. от кръговото на цариградско хващам по цариградско и отбивам в пресечката за бриколаж да изляза от другата страна на цариградско шосе. излизайки до спирката карам 20 м по бус лентата защото не мога да се престрая карайки с 20 км в лентата в която колите се движат със 100... и след седянката на фалшивите таксита там където спират автобуси отбивам и карам в най-дясната лента за да не преча на автобусите да си се движат в бус лентата и точно преди десния завой за работа, там където има военно поделение ако се сещате седят полицаите и ме спират... казват караш в бус лентата и ми писаха акт по чл. 15 алинея 6. дайте съвет какво да правя. Глупавото е че колата е с варненска регистрация и сега акта трябва да се прати до варна и .. даже не знам каква е процедурата. колко ще е глобата?заслужава ли си да обжалвам? благодаря предварително

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: писаха ми акт

Мнениеот scuba » Пет 25 фев 2011 10:10

Другия път не карай в бус лентата и няма да ти пишат акт :-)

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 25 фев 2011 10:13

scuba написа:Другия път не карай в бус лентата и няма да ти пишат акт :-)

:arrow:

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 25 фев 2011 10:15

scuba написа:Другия път не карай в бус лентата и няма да ти пишат акт :-)

колега извинявай но аз не питам какво да правя за да не ми пишат акт... а и в тази ситуация няма как да караш по друг начин защото създаваш предпоставка за птп... не ми помагаш особено със съвет.. но благодаря за вниманието

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 25 фев 2011 10:20

нямаш измъкване от акта.Кофти,ама факт!
За да караш от окръжна до поделението,си е чисто нахалство. mhihi
Всички знаят,че седят там редовно,сутрин и вечер :!:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 25 фев 2011 10:21

нищо не можеш да направиш вече.
акт и толкова.
другия път се запъваш като магаре на мост и чакаш удобен момент да се включиш, без да газиш в бус лентата...
това с тия бус ленти е малко като несъобразената скорост-на всичко лепи. може да ти напукат акт и дори само ако си мислел да я настъпиш и пак нищо не можеш да докажеш...
това е. в конституцията на РБ е казано че всеки гражданин е невинен до доказване на противното, но на пракика е точно обратно-ти трябва да доказваш че си невинен, защото по дифолт си виновен... :banghead:
пий една студена вода и внимавай.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 25 фев 2011 10:25

vaskoto1 написа:нищо не можеш да направиш вече.
акт и толкова.
Можеш.
В тридневен срок можеш да обжалваш акта до началника на РПУ-то, в което работят служителите написали акта.
В жалбата описваш цялата ситуация и казваш колко примерен шофьор си и как не си искал да създаваш предпоставки за ПТП... и т.н.
Ако ти напишат НП - обжалваш и него и така.
Това е което може да направиш.
За справка моята тема -> viewtopic.php?f=59&t=213513
В нея има образци за обжалване.

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 25 фев 2011 10:36

LILO&STICH написа:нямаш измъкване от акта.Кофти,ама факт!

значи има много нахални хора :) докато ми писаха акта преброх 37 коли да правят същото като мен :) както и да е, знам че не съм бил съвсем прав, но не мисля че съм от джигитите които от плиска до орлов карат там :) мерси на отзовалите се :обичам ви

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 25 фев 2011 10:37

vasstop написа:
vaskoto1 написа:нищо не можеш да направиш вече.
акт и толкова.
Можеш.
В тридневен срок можеш да обжалваш акта до началника на РПУ-то, в което работят служителите написали акта.
В жалбата описваш цялата ситуация и казваш колко примерен шофьор си и как не си искал да създаваш предпоставки за ПТП... и т.н.
Ако ти напишат НП - обжалваш и него и така.
Това е което може да направиш.
За справка моята тема -> viewtopic.php?f=59&t=213513
В нея има образци за обжалване.

благодаря много за съвета :да: :beer

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 25 фев 2011 10:42

winboze написа:
LILO&STICH написа:нямаш измъкване от акта.Кофти,ама факт!

значи има много нахални хора :) докато ми писаха акта преброх 37 коли да правят същото като мен :) както и да е, знам че не съм бил съвсем прав, но не мисля че съм от джигитите които от плиска до орлов карат там :) мерси на отзовалите се :обичам ви

Това не променя факта ,че си извършил нарушение.Предполага се,че няма да го повториш,
а идруги четящти темата ще имат 1 на ум. :beer

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 25 фев 2011 10:44

няма малко и много виновен... но не мисля че е правилно да глобяваш човек който се опитва да не прави предпоставки за птп и да пречи на движението на най-оживения булевард сигурно в цяла България... но такава ни е държавата... :) живи и здрави

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 25 фев 2011 10:47

ако поне си беше пуснал аварииките,и като те спрат да се измъкнеш с нещо,може.Иначе,всички дето карат и ги спрат,все това обясняват :wink:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 25 фев 2011 10:49

""Глупавото е че колата е с варненска регистрация и сега акта трябва да се прати до варна и""

споко, мога да ти кажа , че ако имаш адресна регистрация и книжката ти се води на отчет в София - акта ще обработи в София и няма да ходи до Варна. Няма значение регистрацията на колата за това , а къде ти е регистрирана шофьорската книжка.
А от тоя Акт ,чесно казано отърване няма.

Споко няма да го отнесеш много - ей това ти е наказанието , а Наказателни постановления демек след Акта в размер до 50 лева не могат да се обжалват. Пък и нямаш лишаване имаш само глоба 50 лева!

ЗДВП
Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който:

1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;

2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;

3. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) неправилно използва звуков сигнал в населено място.

4. (отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., предишна т. 3 - ДВ, бр. 51 от 2007 г., отм. - ДВ, бр. 88 от 2008 г.)

(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:

1. неправилно престоява или е паркирал неправилно;

2. нарушава правилата за разположение на пътно превозно средство върху платното за движение;

3. не спира на пътен знак "Спри! Пропусни движещите се по пътя с предимство!", неправилно се включва в движението, неправилно се престроява, неправилно изпреварва или не спазва предимството на друг участник в движението;

4. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

5. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

6. управлява превозно средство с неукрепен товар, с което се създава опасност за други участници в движението;

7. (отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.)

8. управлява превозно средство с необозначен по определения ред товар, който излиза отстрани на превозното средство с повече от 0,20 метра, а отпред или отзад - с повече от 1 метър;

9. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., отм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.)

11. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) нарушава правилата за движение назад.

(3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:

1. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

2. неправилно паркира върху тротоара;

3. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

4. (отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

5. навлиза след знак, забраняващ влизането на съответното пътно превозно средство, или се движи в забранената посока на еднопосочен път;

6. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) при неправилно изпреварване, не създава опасност за движението;

7. управлява превозно средство с неизправности или повреди, които могат да застрашат сигурността на движението.

8. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., отм. - ДВ, бр. 85 от 2004 г.)

(4) (Нова - ДВ, бр. 85 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с глоба 50 лв. водач, който:

1. неправилно преминава през пешеходна пътека;

2. неправилно преминава покрай спирка на превозни средства за обществен превоз на пътници или покрай спиращ или спрял автобус;

3. преминава при сигнал на светофара, който не разрешава преминаването;

4. управлява пътно превозно средство, което не е моторно, без необходимите светлоотразителни елементи;

5. управлява моторно превозно средство с износени или разкъсани гуми;

6. използва мобилен телефон по време на управление на превозното средство, освен при наличие на устройство, позволяващо използването на телефона без участието на ръцете му;

7. не изпълнява задължението за използване на предпазен колан или носене на каска;

8. неправилно престоява или паркира в зоната на пешеходна пътека, спирка за обществен превоз на пътници или кръстовище;

9. престоява или паркира като втори ред в активна лента за движение до спрели моторни превозни средства по посока на движението;

10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) превозва деца в нарушение на изискванията на глава втора, раздел ХХV;

11. (нова - ДВ, бр. 88 от 2008 г.) управлява превозно средство с нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер, включително и в нарушение на чл. 100, ал. 4, т. 1;

12. (нова - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) управлява моторно превозно средство по пътна лента, сигнализирана за движение само на пътни превозни средства от редовните линии за обществен превоз на пътници, без да има право на това.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пет 25 фев 2011 10:52

Ако чакаш Акта , от Варна.
Може да си караш колата пак , спокич.
Просто трябва да идеш до КАТ - София и да ти удължат Акта с един печат - нищо повече - за това нарушение няма лишаване от упраление така че дишай спокойно...
Само ще олекнеш с 50 лева.

winboze
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот winboze » Пет 25 фев 2011 10:54

Marto_VN

книжката би трябвало да ми се води на отчет във Варна. аз предполагах че ще е само глоба... ще видим какво ще стане, благодаря за положения труд :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”