Бракуване на ударена кола с транзитни номера
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бракуване на ударена кола с транзитни номера
Колеги, намерил съм една ударена кола тука до Провадия. Значи става въпрос за Голф 3 1.9 ТДИ катастрофирало. Докарано е преди 2 месеца в България с немските документи (голям и малък талон) но не е в движение и тука не е регистрирано. Вземам го заради двигателя и частите по купето, но искам да си узаконя двигателя след като го сложа на моята кола. Поразпитах как мога да напрая тази процедура - трябва първо да се регистрира колата в България, и след това да се свали от отчет и така... Някой знае ли нещо по въпроса да може да се избегне това регистриране, защото тя ще излезе мноооого дебела сметката. Искам само двигателя да използвам, купето ще го разпродавам на части... Ако някой е патил да сподели как става процедурата
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че не трябва да се регистрира . След като има талоните , ако я взимаш през фирма , ти се пише фактура на твое име и после колата я правиш каквото пожелаеш . Ако ли не направо с договор се прави - един вид ти си я купил директно от човека който я е продал там
Важното е да си направиш документ че колата е твоя собственост , че иначе може да стане дебела работата ако я разкостиш - един вид си я откраднал тая кола ( и съответно двигатела щом само него ще ползваш ) ако се води на друго име . Успех 

- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- pRo_4_LiFe
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Plamen_RI написа:ако я взимаш от морга ги накарай да ти напишат фактура и договор за мотора, купето не го мисли, ако е от човек вече незнам
Проблема е, че не я купувам от морга, а от човек на който не му се занимава с колата! Дали ще могат някоя морга да ми издадат фактура, че съм купил този двигател от тях и чрез тази фактура да си пререгистрирам двигателя?!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”