Във връзка с тази новина, споделете как минавате през прохода Шипка и не само него ами като цяло през всички проходи....
Какви мерки трябва да се вземат според вас?

Преминаването на тировете през проходите?
-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
От 4-5 години имам теория, че по най-натоварените пътища, трябва да има полицейски патрул. Пътуването из страната от години е като руска рулетка. В момента за морето трябва да има 2-3 патрулки от Зара до Карнобат, които да карат с 90 и всички да карат с толкова...
А турските камиони...хм...да ги спират катаджиите и да ги разреждат....баси гадните тирове....повечето не знаят пътя и затова седят плътно един до друг да не се загубят...

А турските камиони...хм...да ги спират катаджиите и да ги разреждат....баси гадните тирове....повечето не знаят пътя и затова седят плътно един до друг да не се загубят...
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще се извиня предварително на колегата, че поста ми не е по темата която е пуснал, но умишлено ще се въздържа от коментар, защото ще бъде много емоционален и цветен.
Точно преди три години, точно на този проход, на път към морето, един турски тираджия, щеше да затрие цялото ми семейство.
Сори за спама.
Точно преди три години, точно на този проход, на път към морето, един турски тираджия, щеше да затрие цялото ми семейство.
Сори за спама.
- Syncro
- Автомобил: Passat 1.8T
- Двигател: ANB 1999
- Контакти:
Не са ни виновни тир-овете,виновни са ни управниците.Какво са ни виновни шофьорите,че на сила ги карат да минават през проход,който въобще не е мислен за такива МПС-та.Прохода на републиката го ремонтират вече повече от 4 години,а до колкото си спомням е направен за 1 година.За това време можеше спокойно да се направи тунел,преминаването на който ще ни отнема не повече от 10-15мин.Ежедневно от тук минават средно по 400 тир-а.По 2лв да им бяха вземали да сме избили половината пари до сега.
За патрули изобщо няма какво да се говори.Повечето са подкупни,а и на този участък няма за какво нарушение да ги хванат освен за някоя изгоряла крушка
За патрули изобщо няма какво да се говори.Повечето са подкупни,а и на този участък няма за какво нарушение да ги хванат освен за някоя изгоряла крушка
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Забелязал съм, че западните тираджий, спазват 100% правилата за движение, до като турските, румънските, шофьорите от западната ни съседка-като цяло, гърците и включително българските шофьори на големи машини, карат през "просото"
Яхнал си големата машина и давай-давай, "аз съм по-голям и ти трябва да ми правиш път-ТОВА Е ВИСША ФОРМА НА КРЕТЕНИЗЪМ ИЛИ БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ
До колкото знам, има забрана за минаване на камиони с голяма товароносимост през прохода "Петрохан".
Някой спазва ли го ??????
Отговора е НЕ
И пак всичко опира до скапаната ни държава, до скапаните ни корумпирани катаджий и т.н.

Яхнал си големата машина и давай-давай, "аз съм по-голям и ти трябва да ми правиш път-ТОВА Е ВИСША ФОРМА НА КРЕТЕНИЗЪМ ИЛИ БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ
До колкото знам, има забрана за минаване на камиони с голяма товароносимост през прохода "Петрохан".
Някой спазва ли го ??????
Отговора е НЕ

И пак всичко опира до скапаната ни държава, до скапаните ни корумпирани катаджий и т.н.
Последна промяна от petko5 на Нед 29 юни 2008 22:51, променено общо 1 път.
- Pencheva
- Автомобил:
- Двигател:
Често пътувам до Сърбияи ако не се лъжа там има 17 тунела по пътя за Белград.Колкото пъти отида там забелязвам,че тираджийте карат доста внимателно,винаги дават път а в тунелите се изтеглят много бързо и изобщо има си култура.Който е минавал оттам знае,че самия път е доста опасен и ако нямаш опит на пътя краят е твърде ясен.А тук в България ми се е случвало тир да ни изпревари в тунел..интересно нали..затова колкото и да си внимателен на пътя има хора които те обричат заради собствената си глупост..не знам дали е уместно в тунел БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВИДИМОСТ да изпревариш и да се туткаш 10 минути в насрещното..какво да кажа просто за пореден път оставам без думи
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Един мой приятел много добре ги лекува тези... Бой, бой докато не почнат да се молят!Hertz написа:Тираджиите са голяма напаст, особено турските, наскоро на баща ми му правиха мечка 2 турски тира по "Трякия" - един от пред един от зад в няй лявата лента![]()
Иначе аз съм на мнение, че повечето катастрофи стават именно заради такива тираджии, доставчици с баничарки и бусове. Съжалявам ако обидя някого от колегите във форума, но именно тази група шофьори, поради причината, че живеят на пътя, спират да се съобразяват с когото и каквото и да било. Хората наоколо се изнервят и предприемат необмислени и рисковани маневри, които в повечето случаи завършват трагично!
Именно тази група хора са виновни за черната статистика!
Последния път един тираджия така не искаше да ме пусне да вляза пред него... Обаче все пак влезнах. И като му набих едни спирачки, отзад само го видях как се суче по цялото платно. Естествено аз готов да дам газ, ако той реши да не спира. А както писах по-горе - други направо дърпат ръчната пред тира и вадят шофьора на улицата...
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Кво са виновни тираджиите, че пътя през Хаинбоаз е затворен вече за пета година? С тия темпове на ремонт след още 10 години ще е готов и тъкмо първата част която правят сега ще е пак за ремонт. И кво са виновни че Шипка е правен когато МПС е било кончето с каручката. Манталитета им на каране е 20-30 % от проблема, а другите 70-80% е че нямаме пътища ама никакви. Пътищата ни са правени през 60 те и 70 те години, а тогава колита са били къде по-малко. Това е истината според мене.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”