Преминаването на тировете през проходите?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Преминаването на тировете през проходите?

Мнениеот Калоян Кирилов » Нед 29 юни 2008 13:05

Във връзка с тази новина, споделете как минавате през прохода Шипка и не само него ами като цяло през всички проходи....
Какви мерки трябва да се вземат според вас?

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 29 юни 2008 13:08

От 4-5 години имам теория, че по най-натоварените пътища, трябва да има полицейски патрул. Пътуването из страната от години е като руска рулетка. В момента за морето трябва да има 2-3 патрулки от Зара до Карнобат, които да карат с 90 и всички да карат с толкова... :roll:

А турските камиони...хм...да ги спират катаджиите и да ги разреждат....баси гадните тирове....повечето не знаят пътя и затова седят плътно един до друг да не се загубят...

Потребителски аватар
cheren_golf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cheren_golf » Нед 29 юни 2008 15:48

Ще се извиня предварително на колегата, че поста ми не е по темата която е пуснал, но умишлено ще се въздържа от коментар, защото ще бъде много емоционален и цветен.
Точно преди три години, точно на този проход, на път към морето, един турски тираджия, щеше да затрие цялото ми семейство.
Сори за спама.

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Нед 29 юни 2008 18:15

Не са ни виновни тир-овете,виновни са ни управниците.Какво са ни виновни шофьорите,че на сила ги карат да минават през проход,който въобще не е мислен за такива МПС-та.Прохода на републиката го ремонтират вече повече от 4 години,а до колкото си спомням е направен за 1 година.За това време можеше спокойно да се направи тунел,преминаването на който ще ни отнема не повече от 10-15мин.Ежедневно от тук минават средно по 400 тир-а.По 2лв да им бяха вземали да сме избили половината пари до сега.
За патрули изобщо няма какво да се говори.Повечето са подкупни,а и на този участък няма за какво нарушение да ги хванат освен за някоя изгоряла крушка

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 29 юни 2008 18:39

не дават път, секат пътя, абе карат много "мръсно"

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Нед 29 юни 2008 19:01

Забелязал съм, че западните тираджий, спазват 100% правилата за движение, до като турските, румънските, шофьорите от западната ни съседка-като цяло, гърците и включително българските шофьори на големи машини, карат през "просото" :evil:
Яхнал си големата машина и давай-давай, "аз съм по-голям и ти трябва да ми правиш път-ТОВА Е ВИСША ФОРМА НА КРЕТЕНИЗЪМ ИЛИ БАЛКАНСКИ МАНТАЛИТЕТ

До колкото знам, има забрана за минаване на камиони с голяма товароносимост през прохода "Петрохан".
Някой спазва ли го ??????
Отговора е НЕ :evil:

И пак всичко опира до скапаната ни държава, до скапаните ни корумпирани катаджий и т.н.

Последна промяна от petko5 на Нед 29 юни 2008 22:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 29 юни 2008 19:13

Тираджиите са голяма напаст, особено турските, наскоро на баща ми му правиха мечка 2 турски тира по "Трякия" - един от пред един от зад в няй лявата лента :evil:

Питаш за съвет: караш много внимателно и се пазиш... :roll: :cry: :?

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Пон 30 юни 2008 10:47

Често пътувам до Сърбияи ако не се лъжа там има 17 тунела по пътя за Белград.Колкото пъти отида там забелязвам,че тираджийте карат доста внимателно,винаги дават път а в тунелите се изтеглят много бързо и изобщо има си култура.Който е минавал оттам знае,че самия път е доста опасен и ако нямаш опит на пътя краят е твърде ясен.А тук в България ми се е случвало тир да ни изпревари в тунел..интересно нали..затова колкото и да си внимателен на пътя има хора които те обричат заради собствената си глупост..не знам дали е уместно в тунел БЕЗ АБСОЛЮТНО НИКАКВА ВИДИМОСТ да изпревариш и да се туткаш 10 минути в насрещното..какво да кажа просто за пореден път оставам без думи

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 30 юни 2008 11:03

Hertz написа:Тираджиите са голяма напаст, особено турските, наскоро на баща ми му правиха мечка 2 турски тира по "Трякия" - един от пред един от зад в няй лявата лента :evil:
Един мой приятел много добре ги лекува тези... Бой, бой докато не почнат да се молят!

Иначе аз съм на мнение, че повечето катастрофи стават именно заради такива тираджии, доставчици с баничарки и бусове. Съжалявам ако обидя някого от колегите във форума, но именно тази група шофьори, поради причината, че живеят на пътя, спират да се съобразяват с когото и каквото и да било. Хората наоколо се изнервят и предприемат необмислени и рисковани маневри, които в повечето случаи завършват трагично!

Именно тази група хора са виновни за черната статистика!

Последния път един тираджия така не искаше да ме пусне да вляза пред него... Обаче все пак влезнах. И като му набих едни спирачки, отзад само го видях как се суче по цялото платно. Естествено аз готов да дам газ, ако той реши да не спира. А както писах по-горе - други направо дърпат ръчната пред тира и вадят шофьора на улицата...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 30 юни 2008 12:01

Направо да забраняват движението на товарна и строителна техника 365 дена в годината в интервала 7:00-22:00 часа и тва е ... Да пътуват нощем да ги еба ...

Потребителски аватар
Pencheva
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencheva » Пон 30 юни 2008 13:18

до колкото знам мисля,че спазват някакви графици и гонят време,ама това е им дава право да се държат по този начин на пътя..Преди време на околовръстното тука бяха помели един ситроен някакъв заспал на волана..Всички гоним времето ама дай сега да се държим безотговорно

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Пон 30 юни 2008 15:39

Кво са виновни тираджиите, че пътя през Хаинбоаз е затворен вече за пета година? С тия темпове на ремонт след още 10 години ще е готов и тъкмо първата част която правят сега ще е пак за ремонт. И кво са виновни че Шипка е правен когато МПС е било кончето с каручката. Манталитета им на каране е 20-30 % от проблема, а другите 70-80% е че нямаме пътища ама никакви. Пътищата ни са правени през 60 те и 70 те години, а тогава колита са били къде по-малко. Това е истината според мене.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 30 юни 2008 16:29

Турските шофьори са особено опасни, невъзпитани и нагли.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 30 юни 2008 16:33

R@do написа:Турските шофьори са особено опасни, невъзпитани и нагли.

да, и само да подчертая че не само шофьорите на тирове... а и шофьорите с автомобили... особенно лятото /сега/ като започнат да отиват/прибират от германия....

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 30 юни 2008 16:43

не успя да мине през парламента да забранят движението на тирове в събота и неделя както е в по европата
лобито не пуска кокола

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”