малко инфо за изгубен талон...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

малко инфо за изгубен талон...

Мнениеот Commander_Keen » Сря 02 юли 2008 20:36

Колеги,явно съм си изгубил талона (големия) а колата не е на мое име,а на името на бащата на един познат. Човека е много зает и надали ще има време да се разправя в кат. Четох закона и видях какво трябва,за да ти издадат нов,а едно от тези неща е документ за самоличност на собственика. Интересува ме някой имал ли е подобен проблем и става ли с пълномощно от собственика вместо неговите документи.Другото което е сигурно ще има глоба,някакви идеи колко ще да е.... и общо взето няма ли начин да стане без участието на собтвеника.... :?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 02 юли 2008 20:53

Може и да стане ако имаш генерално пълномощно което позволява да продаваш колата на трети лица но не съм напълно сигурен, най добре е да проучиш въпроса направо в КАТ :idea:

Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Сря 02 юли 2008 21:02

Теодор написа:Може и да стане ако имаш генерално пълномощно което позволява да продаваш колата на трети лица но не съм напълно сигурен, най добре е да проучиш въпроса направо в КАТ :idea:

Имам такова пълномощно,но ме озадачи друго "Квитанция за платена такса МПС" - е тва го нямам.... :roll: нещо надушвам,че не съм много у ред...

п.с. ето от тук черпя инфо http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 02 юли 2008 21:07

Това е пътния данък който се плаща в общината по местоживеене на собственика по талон :idea:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”