Днес пътувах за Ихтиман и по нанагорнищата на магистралата буса ми качваше до 100 градуса.. това си едно 30 мин. каране при такава температура.. има ли някакъв проблем или си е нормално?
и изобщо при температура 100 гр. трябва ли да се претиснявам?

Продължително каране при темп 100 градуса.
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- StanTheMan
- Автомобил:
- Двигател: AFT
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- petko5
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: ААМ
Re: Продължително каране при темп 100 градуса.
LuIS написа:Днес пътувах за Ихтиман и по нанагорнищата на магистралата буса ми качваше до 100 градуса.. това си едно 30 мин. каране при такава температура.. има ли някакъв проблем или си е нормално?
Според мен е за притеснение

Разбирам да е градско каране, но на дълго да държи такава температура, си е за притеснение.
Утре ще тръгнеш да минаваш прохода "Шипка", "Петрохан", 200гр. ще вдигнеш тогава

Отиди да ти прегледат колата

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Продължително каране при темп 100 градуса.
petko5 написа:LuIS написа:Днес пътувах за Ихтиман и по нанагорнищата на магистралата буса ми качваше до 100 градуса.. това си едно 30 мин. каране при такава температура.. има ли някакъв проблем или си е нормално?
Според мен е за притеснение![]()
Разбирам да е градско каране, но на дълго да държи такава температура, си е за притеснение.
Утре ще тръгнеш да минаваш прохода "Шипка", "Петрохан", 200гр. ще вдигнеш тогава![]()
Отиди да ти прегледат колата
Присъединявам се към колегата на 100%!!!!!!Провери си всичко по охладителната система.....аз бих се притеснявал...
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aбе пичове, стига стряскахте човека. Хем не карате дизел, хем го стряскате. Дизела работи при по-висока температура! При напълно отворен термостат е нормално да си поддържа 100 градуса, без да включва перка. При мен при нормално каране, извънградско, стрелката ми стои между средната чертичка, и следващата след нея. При по-дълго изкачване, вентилатора ми включва чак малко след чертичката след средната.
Пак казвам - провери дали ти включва нормално охлаждането на радиатора, и си карай
П.П.: ето затова тези теми се пускат в подфорума за дизел!
Пак казвам - провери дали ти включва нормално охлаждането на радиатора, и си карай

П.П.: ето затова тези теми се пускат в подфорума за дизел!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Това, че всички имате този проблем, не значи, че е нормално! Нали така ?
Ако беше нормално |-чката щеше да е на 100 градуса, а не на 90 нали ?
Сега ще започнете да ми обяснявате, че това са турбо мотори и разни други такива. Е моята кола заковава на 90 градуса и пак е с принудително пълнене. Защо дизела да работи на по-висока температура ?
Обяснете ми за да знам ?! Питам информативно? По висока температура на горенето ли има или ?
Ако беше нормално |-чката щеше да е на 100 градуса, а не на 90 нали ?
Сега ще започнете да ми обяснявате, че това са турбо мотори и разни други такива. Е моята кола заковава на 90 градуса и пак е с принудително пълнене. Защо дизела да работи на по-висока температура ?
Обяснете ми за да знам ?! Питам информативно? По висока температура на горенето ли има или ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”