проблема е следния-колата е комби и днес по някаква неясна причина не успях да и отворя 5 тата врата.дръжките на вратата са неестествено хлабави.кофтито е че колата е внос от австрия и задната ключалка е тотално блокирала.някакъв опит да споделите в тая ситуация как да я е..вам
mod edit: vasstop

Б5: не мога да отворя 5-тата врата
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем с Б5
akisada написа:задната ключалка е тотално блокирала.
В моята има парче от счупен ключ!

Ако при теб е само блокирала, пробвай с яко пръскане (ама направо оливане) с WD40 или друго, подобно.
Дано отпусне, гадта!
Хлабавите дръжки са следствие на проблема-те не захващат вътре както и където трябва и затова не се отваря.Получава се вътре едно разместване и дръжките стават неефективни.Отделно се прави реглаж на една тел между машинката на централното и бравата,с което се обира луфта,заради който не ти действат дръжките.Разглоби отзад за да стигнеш до централното и сам ще си обясниш и решиш проблема-принципа на работа е доста прост,но трябва да разгледаш вътре кво е положението.Аз тоя номер го практикувам от време на време-даже ми се е налагало да разглобявам корите на затворен капак.
в следствие влагата някой от елементите в механизма бяха станали мързеливии и ги пообработих.раздвижих.другото което забелязвам че моторчето на централното блокира в двете крайни позиции.дали се сервизира или се сменя.някаква ориентировъчна цена да знаете? и друго ми праи впечатление-задната 5 врата нне е в обсега на имобилайзера