Смазка за люк / шебидах - препоръчайте някаква!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
simak
Автомобил:
Двигател:

Смазка за люк / шебидах - препоръчайте някаква!

Мнениеот simak » Чет 28 фев 2008 21:27

Здравейте колеги,
може ли някой да ми препоръча с какво да смажа шебидаха на пасата. Работи си нормално, но го усещам, че е доста засъхнал и се движи трудно. Забелязах, че има доста пластмаса по релсичките където се движи, така че най-вероятно е хубаво да се пръсне с някакъв специален смазващ спрей подходящ за пластмаса или някакво изпитано масло. Бях го мазал с грес, но не става добре - тя задържа много прах и става твърда, определено не е подходяща за шебидаха. Моля, някой който е смазвал шебидаха си и е останал доволен от резултата да сподели какво е използвал. Благодаря!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 28 фев 2008 23:07

Изображение
устойчива на вода о температура течна грес,перфектна.Можеш да смажеш всичко що е шарнир и пей сърце.Втори флакон "изпразвам" mhihi

Потребителски аватар
simak
Автомобил:
Двигател:

благодаря

Мнениеот simak » Пон 03 мар 2008 20:31

Благодаря колега, ще си купя такава и ще пробвам. Звучи да е точно каквото ми трябва.

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikunata » Пон 03 мар 2008 21:54

Здравеи колега! Когато ремонтирах моя люк,маисторите го смазаха със шпреи за вериги/има го в бриколажа. Не съм го смазвал от тогава/година и три месеа/и си работи перфектно. :lol:

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

смазка

Мнениеот Nikunata » Пон 03 мар 2008 21:56

Здравеи колега! Когато ремонтирах моя люк,маисторите го смазаха със шпреи за вериги/има го в бриколажа. Не съм го смазвал от тогава/година и три месеа/и си работи перфектно. :lol:

Върни се в “Passat”