Здравейте,
решил съм да сменя маслото на скоростната - ръчна, 5 степенна. Понеже не съм сигурен какво е маслото вътре, по каталог дават да се сипе 75W / 90 синтетика, 2л. Чувал съм, че не било добре да се смесват типовете масла и моля ако някой е промивал скоростна да обясни подробно каква е процедурата и какво е най-добре да се използва за промиването.

Промиване на скоростна, смяна на маслото на скоростна кутия
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също,
не знам какво имаше вътре, ма му сипах "Motul Gear 300" след добро източване на напълно загряла кола.
забележки:
- след литър и малко (1.8 ABS), протича от пробката, та останалото до 2литра аз го налях през отдушника с маркуче от система, нанизано на върха на шишето с масло (ако не си сигурен кой отдушник не го прави, да не стане да налееш в съединителя
).
- пълна синтетика за 15лв литъра НЯМА
не знам какво имаше вътре, ма му сипах "Motul Gear 300" след добро източване на напълно загряла кола.
забележки:
- след литър и малко (1.8 ABS), протича от пробката, та останалото до 2литра аз го налях през отдушника с маркуче от система, нанизано на върха на шишето с масло (ако не си сигурен кой отдушник не го прави, да не стане да налееш в съединителя

- пълна синтетика за 15лв литъра НЯМА

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion