Дали ако компресора на климатика работи, всичко е на ред
Дали ако компресора на климатика работи, всичко е на ред
Компресора на климатика работи но ми се струва ,че не духа чак толкова студено. Има ли възможност компресора да работи ама да не изстудява въздуха.На дисплея на климатроника най-ниската температура която мога да задам е 15ºC и се чудех ako в купето температурата стане 15º дали климатроника ще ми позволи да сваля на още по-ниска температура, или това е максимално най-ниската която мога да задам.
Re: Дали ако компресора на климатика работи, всичко е на ред
petur petrov написа:Компресора на климатика работи но ми се струва ,че не духа чак толкова студено. Има ли възможност компресора да работи ама да не изстудява въздуха...
Има такава възможност колега. Когато е изтекъл част от фреона се получава такъв ефект. Датчика за налягане в системата позволява да се включи, защото все пак има някакво налягане, но недостатъчното количество на фреон прави работата на климатика неефективна защото студоотделянето е влошено. Най добрия вариант за проверка е в сервиз. Между другото изгубването на фреон в малки количества при автомобилите е нещо почти нормално, затова е нужна и профилактика. Ако не си презареждал системата от 2-3 години да знаеш че всичко е наред просто иска малко презареждане. То с тия стари автомобили като нашите дето караме даже и на една година да презареждаме за допълване пак не е болка за умиране /е стига да не изтича напълно де