Дали ако компресора на климатика работи, всичко е на ред

Техническа и сервизна информация за Passat
IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Дали ако компресора на климатика работи, всичко е на ред

Мнениеот IvanZag » Вто 04 мар 2008 9:13

Компресора на климатика работи но ми се струва ,че не духа чак толкова студено. Има ли възможност компресора да работи ама да не изстудява въздуха.На дисплея на климатроника най-ниската температура която мога да задам е 15ºC и се чудех ako в купето температурата стане 15º дали климатроника ще ми позволи да сваля на още по-ниска температура, или това е максимално най-ниската която мога да задам.

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Re: Дали ако компресора на климатика работи, всичко е на ред

Мнениеот slav » Вто 04 мар 2008 9:36

petur petrov написа:Компресора на климатика работи но ми се струва ,че не духа чак толкова студено. Има ли възможност компресора да работи ама да не изстудява въздуха...

Има такава възможност колега. Когато е изтекъл част от фреона се получава такъв ефект. Датчика за налягане в системата позволява да се включи, защото все пак има някакво налягане, но недостатъчното количество на фреон прави работата на климатика неефективна защото студоотделянето е влошено. Най добрия вариант за проверка е в сервиз. Между другото изгубването на фреон в малки количества при автомобилите е нещо почти нормално, затова е нужна и профилактика. Ако не си презареждал системата от 2-3 години да знаеш че всичко е наред просто иска малко презареждане. То с тия стари автомобили като нашите дето караме даже и на една година да презареждаме за допълване пак не е болка за умиране /е стига да не изтича напълно де :D /

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Вто 04 мар 2008 9:39

Приятел ако вънка е 40 градуса а в колата ти е 15 градуса има възможност да получиш топлинен удар.Не можеш да свалиш под 15 градуса.Ако седиш в колата за кратко време го пускаи на 15 градуса да се охладиш ама ако караш на дълаг път го настрои на 22-23 градуса за да не си със сополи У сед лЕто.

VALKOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VALKOV » Вто 04 мар 2008 12:10

Къде се прави тая профилактика и какво е като сума? Имам и аз съмнения че не духа достатъчно студено, но я взех септември м.г. и нямам достатъчно наблюдения.

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Вто 04 мар 2008 13:13

Благодаря на всички за отговорите, ще я закарам в сервиз "Изток" там разбрах че пълнят и цената е добра( 30лв. е било миналата година)

Върни се в “Passat”