PASSAT vs VENTO - на кой е по-евтина и лесна подръжката

Техническа и сервизна информация за Passat
ivo752
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo752 » Съб 29 мар 2008 8:47

Oxyde написа:
ivo752 написа:Имал съм и Пасат и Венто с еднакви мотори 1.8Ми и ще ви кажа 4е Вентото бие пасата в всяко едно отношение освен в едно/пасата е по просторен/проста преценка за вървенето един и същ мотор разли4на маса :?:

пасата е доста по стабилен от вентото,возията е мн по добра,мястото на заднат седалка е в пъти по голямо..за друга разлика не се сещам..
За стабилноста може много да се говори,а за екстериора нищо не казвате

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 29 мар 2008 9:03

Какво пък им има на фаровете... ако са наред рефлекторите и се боднат едни реленца (важи не само за пасата) са си съвсем прилични.

А за спирачките има нещо в барабанния вариант, или по-скоро във варианта без ABS, малко тежка ли идва колата какво, но имат склонност да блокират колелата и да се сурка колата при по-рязко натискане, независимо от гумите, можи би щото при мен е махнат кантара, но пък то блокират предните така че едва ли е от това.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Съб 29 мар 2008 13:54

За стабилноста може много да се говори,а за екстериора нищо не казвате

еми кфо да се каже за екстериора...въпрос на вкус..а иначе и 2те не са от номинираните за кралици на красотата.
Иначе мойте фарове са като електрожени на пасата,а на вентото едвам се виждаше нещо..всичко си е от рефлекторите както каза колегата :wink:

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Съб 29 мар 2008 23:48

В техническо отношение , вентото по нищо не отстъпва на пасатор ВЗ, но пък изглежда много по -добре ,на пасата ВЗ прякора е " прасето",познайте защо.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 30 мар 2008 8:42

dokros написа:В техническо отношение , вентото по нищо не отстъпва на пасатор ВЗ, но пък изглежда много по -добре ,на пасата ВЗ прякора е " прасето",познайте защо.

Защото яде всичко и има здрав стомах. А, и Аз много обичам свинско, а ти?? :idea: :wink:

Потребителски аватар
boiko1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот boiko1 » Нед 30 мар 2008 9:47

zdravko_dimitrov1986 написа:Значи според мен по добрият избор е пасат. Но и той както всички коли си има някои недостатъци. Лично на мен в тази кола не ми харесват
1. Спирачките са им малко слаби.
2Фаровете също не са от най добрите.
3.Шофйорската седалка не ми дава достатъчна странична опора.

................като ти гледам поста се чудя защо въобще си ибрал пасат

PASSAT FOREVER THE BEST-това е колата :!:

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Нед 30 мар 2008 10:42

Колеги, много аналитично и с много доказателства се аргументирате.Чисто и просто едната кола е Пасат , а другата вариант на Голф-3 т.е. различен КЛАС коли.
Сетих се за един виц: Вуте и Геле вървят по селския друм и виждат едно лайно.Вуте вика: Това лайно е женско.Геле: Не е женско,мажко е ! Първо на първо-вика Геле,- ако беше женско, немаше да е на средата на пато,щеше да у храстите, второ, пикнята и лайното са разделени, не са на едно место като при жена, и трето : ТОВА ЛАЙНО ВЧЕРА ГО ИЗСРАХ Я!!!
А поддръжката зависи от това: кой и как я е карал, преди да ти попадне в ръцете.

Последна промяна от walentin на Пон 31 мар 2008 13:31, променено общо 1 път.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Нед 30 мар 2008 19:36

walentin написа:Колеги, много аналитично и с много доказателства се аргументирате.Чисто и просто едната кола е Пасат , а другата вариант на Голф-3 т.е. различен КЛАС коли.
Сетих се за един виц: Вуте и Геле вървят по селския друм и виждат едно лайно.Вуте вика: това лайно е женско,Геле не е женско......, и трето : ТОВА ЛАЙНО ВЧЕРА ГО ИЗСРАХ Я!!!
А поддръжката зависи от това: кой и как я е карал, преди да ти попадне в ръцете...............

........... :WC :083: :stumm :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 30 мар 2008 22:18

ivo752 написа:Имал съм и Пасат и Венто с еднакви мотори 1.8Ми и ще ви кажа 4е Вентото бие пасата в всяко едно отношение освен в едно/пасата е по просторен/проста преценка за вървенето един и същ мотор разли4на маса :?:
Това е най-правилното мнение което прочетох от цялата плява... :lol:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 30 мар 2008 22:22

Vento=гоуф седан...... не мерси
Пасата си е пасат,аз на тия голфове съм им сърбал попарата.Возят мнооого гадно и са тесни.

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Нед 30 мар 2008 22:25

Danny boy написа:Vento=гоуф седан...... не мерси
Пасата си е пасат,аз на тия голфове съм им сърбал попарата.Возят мнооого гадно и са тесни.

Е да си имаме уважението все пак Вентото вози далеч по меко от Голф :wink:

Потребителски аватар
jagler
Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
Двигател: CFFB-2014

Мнениеот jagler » Нед 30 мар 2008 22:41

Естествено че по-дългата и по-тежка кола ще вози по-меко,тук въпроса е кое е по-добре...Първо колегата да си прецени каква кола му е нужна и за тези пари да се спира на пасат или венто...Да ви кажа ли аз преди 5г. защо си взех венто,ами защото като визия по ми хареса и търсех двигател 1,8.Бях се спрял на голф-3 ,но тогава имаше с по-малки мотори внесени все 1,4 1,6.Нека колегите с пасатите не се сърдят да знам практични коли са ,но на мен лично са ми много грозни ,от пред приличат на камион с тази маска...колкото до багажното отделение мисля че на вентото е по-голям 550 литра без свалени задни седалки.Другото което е вентото е по-леко и естествено рахода му на гориво е по-малък и ще е по-пъргаво, не смятам че разлика в дължината от 15см ще даде голям простор вътре.За частите и поддръжката мисля че са на едно ниво с еднакви цени.Но в крайна сметка всеки сам си знае кое му е на сърце :wink:

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Нед 30 мар 2008 22:57

не смятам че разлика в дължината от 15см ще даде голям простор вътре

повярвай ми дават...може външно да не изглежда мн по голям пасата..но като седнеш на задната седалка на Венто и на задната седалка на Пасат...разликата е около 30тина санта...багажника на вентото е неоспоримо супер ларж :) ..то ние като цяло се отколнихме от темата с коментари по визия и други неща..Колегата смятам е разбрал вече че особенна разлика в поддръжката няма,остава само да си намери кола в добро састояние която ще му даде безгрижни километри :)

Потребителски аватар
zdravko_dimitrov1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_dimitrov1986 » Пон 31 мар 2008 9:22

boiko1 написа:
zdravko_dimitrov1986 написа:Значи според мен по добрият избор е пасат. Но и той както всички коли си има някои недостатъци. Лично на мен в тази кола не ми харесват
1. Спирачките са им малко слаби.
2Фаровете също не са от най добрите.
3.Шофйорската седалка не ми дава достатъчна странична опора.

................като ти гледам поста се чудя защо въобще си ибрал пасат

PASSAT FOREVER THE BEST-това е колата :!:

Защото ми е кеф за това съм го избрпал. По добро от него в негвият клас наодали има. Просто казвам кои са му слабите места според мен. :wink:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пон 31 мар 2008 10:48

Колега и аз да споделя моят опит. От 6 месеца и аз съм собственик на Венто, а преди това съм карал Пасат Б3, който е на баща ми и той още си го кара. Понеже аз търсих Б4, но не намерих читав и взех Венто, което е в отлично техн. състояние и сега от време на време съжалявам, че избързах, за това не бързай :!: . Като цяло минусита на Вентото са свързани с по-висок шум от гумите (в момента е със зимни), не знам като сложа летни хубави дали ще утихне, и при шофиране по паваж малко тропат корите на вратите, а ри Пасата това го няма, може би защото корите са хванати с винтове, а не са на щипки. За возията не мога да направя разлика между двете, но за вътрешното пространсво разликата е огромна, както в ширина така и в дължина. Иначе като разход за гориво и части мисля, че разлика няма кой знае каква. В крайна сметка изборът е твой, но не прави като мен: от Пасат да се качиш на Венто, защото тогава хич не е приятно да усетиш някои разлики, но в крайна сметка колата не е като жената - можеш по-лесно и винаги да я смениш с друга :lol: :lol: :lol: .

Върни се в “Passat”