странен проблем с оборотите,колата гасне!!!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jackie_chan
Автомобил:
Двигател:

странен проблем с оборотите,колата гасне!!!

Мнениеот jackie_chan » Пон 31 мар 2008 19:39

Здравейте,колеги:)От скоро ми се появи странен проблем на колицата,че си имам проблем с дебитомера това ми е ясно:(но от една седмица като освободя от скорост и колата гасне:(((та възможно ли е да е от стъпковото моторче или проблема си е от дебитомера:(((като паднат рязко оборотите гасне:(((и ниските обороти не поддържа,чудисе за секунда и после се оправя,но това е постоянно,а при тези задръствания не много кофти да се кара така:(((моля ви даите съвет:))а да ви кажа само ,че изместих пластинката на дебитомера т.е. би трябвало оборотите да се качат,а те са си пак същите:)))дайте съвет:(((((

Потребителски аватар
paralesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paralesko » Пон 31 мар 2008 21:44

. :welcome_to_group .Добре дошъл във форума.Причините може да са няколко ,но наи добре да направиш диагностика и ще си покаже наи точно.15 лева е орентировъчно.Аз имах подобен проблем с гасненето и се оказа мръсна дроселова клапа.При мен мотора е 2.0АГГ .Използваи търсачката и ще откриеш много мнения, но наи добре диагностика, за да лекуваш болката директно. :)

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пон 31 мар 2008 21:51

:!: 2Е мотора на Пасат Б3 не подлежи на диагностика... Колегата radotom може да ви обясни повечко...

ПП. Добре дошъл колега! :roll:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пон 31 мар 2008 22:15

почна се пак. всичко подлежи на диагностика.на капака на главата към отдушника влизат два маркуча.ако е спукан някой от тях(често се случва)колата ще ти гасне.над зад същия капак стои моторчето за празен ход .виж и неговите маркучи.следващата крачка е да го извадиш и измиеш ако въобще работи.огледай за спукан маркуч около смукателните тръби.зад дроселовата клапа има и няколко вакумчета.в крайна сметка една свещ да не работи ефекта пак ще е същия.

Потребителски аватар
jackie_chan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jackie_chan » Вто 01 апр 2008 6:57

Благодаря ви колеги:))))ще проверя всичко което сте казали:)))темата може да бъде затворена:)

Върни се в “Passat”