Как се сваля кората на задна врата на Б5.5?-Обяснение+снимки

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Как се сваля кората на задна врата на Б5.5?-Обяснение+снимки

Мнениеот longora » Пет 21 мар 2008 20:20

Колеги, от няколко дни бас колоната в задна дясна врата ми дрънчи много отвратително и адски много ме дразни защото като усилия музиката и имам чувството че ще ми разглоби нещо. Та някой знае ли как мога да си сваля кората на вратата за да видя какво не е наред. Може да е разместен гумения маншон който седи между колоната и кората но няма как да разбера докато не сваля кората :) Така че ако някой знае как се сваля тва чудо ще съм му много благодарен! Търсих в търсачката, но нямаше нищо за задните врати...

Последна промяна от longora на Вто 01 апр 2008 16:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Пет 21 мар 2008 20:43

На Б5 при мен се сваля отдолу на врата каде е плафона има едно болче или там както се казва на дръжката на врата като махна (махагона) леко така с тънка плоска отверка има други болчета после откачаш жилото за заключването и си готов но това е при Б5 надявам се и при Б5.5 да е така

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 21 мар 2008 21:02

А от къде да го подкарам махагона, че ме е страх да не се счупи :(

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 21 мар 2008 23:05

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 21 мар 2008 23:45

Това колега е за предната врата а на мен за задна ми трябва....

Потребителски аватар
Fr3nzY

Мнениеот Fr3nzY » Съб 22 мар 2008 0:11

лекичко от горния край на дръжката с тънка плоска отверка

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 22 мар 2008 2:37

Мерси Fr3nzY, утре ще пробвам :)

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Съб 22 мар 2008 11:18

бе и на мен за задната врата ми трябва но колегите такава информация ми дадоха.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 22 мар 2008 16:07

Ами виж какво казва колегата Fr3nzY ... пробвай. Аз може днес и да не успея, но утре пробата е задължителна ... Веднага ще кажа какво съм направил .. дори мисля да кача снимков материал :)

Потребителски аватар
Fr3nzY

Мнениеот Fr3nzY » Нед 23 мар 2008 0:57

Айде малко по точно да го кажа Има едно болтче отдоло до плафона (не се казваше болт но няма значение ) , има още две болтчета които са скрити зад дръжката на вратата .На самата дръжка има планка. тази планка може да е метална или имитацията на карбон. При теб може и да е имитация на дърво.Планката се сваля с тънка плоска отверка и се виждат двете болтчета.След като ги развиеш внимателно вкарваш плоска отверка между кората и вратата и по този начин откачаш щивтовете които са около шест на брой ако не се лъжа .След това ти остава да разкачиш кабела на плафона и жилото , за да можеш да отделиш кората напълно.Единствено на шофиорската врата е малко по-рзлично заради различната дръжка но принципа е един и същ.Успех.

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Нед 23 мар 2008 16:23

longora написа:Ами виж какво казва колегата Fr3nzY ... пробвай. Аз може днес и да не успея, но утре пробата е задължителна ... Веднага ще кажа какво съм направил .. дори мисля да кача снимков материал :)

Ей баце па звънни ще я свалиме .. аз сичките съм ги махал ;)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 23 мар 2008 21:24

Ей Бобка, късно каза :) Вече я свалих, но за жалост нямах възможност да направя снимки. Снимки ще направя като сглобявам кората с подробно обяснение как се сваля :) Колкото до колоната наистина бях прав .. гумения маншон се беше разместил ( извадил се е някак си от щипките които го държът ), но за жалост не е само това проблема. Явно като се е разместил е причинил щети и на колонката която е скъсана :( Чувал съм че се лепят и ще потърся място където лепят хубаво че иначе не се продава отделно само такава колонка :( Пак мерси много за обяснението как се сваля кората Fr3nzY ... само се изплаших с планката на дръжката ... много здраво беше хваната :)

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Нед 23 мар 2008 22:28

longora написа:Ей Бобка, късно каза :) Вече я свалих, но за жалост нямах възможност да направя снимки. Снимки ще направя като сглобявам кората с подробно обяснение как се сваля :) Колкото до колоната наистина бях прав .. гумения маншон се беше разместил ( извадил се е някак си от щипките които го държът ), но за жалост не е само това проблема. Явно като се е разместил е причинил щети и на колонката която е скъсана :( Чувал съм че се лепят и ще потърся място където лепят хубаво че иначе не се продава отделно само такава колонка :( Пак мерси много за обяснението как се сваля кората Fr3nzY ... само се изплаших с планката на дръжката ... много здраво беше хваната :)

Имаш ЛС ;)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Вто 01 апр 2008 16:10

Ето и малко снимки по въпроса за задната кора .. само че те са на лявата защото дясната вече е свалена :)
1-во махаме планката от дръжката ( при мен е във вид на махагон )
Изображение
За по ясно давам и точно къде трябва да заврете пустата отверка :) Завира се точно там където е показано на първата снимка, но за по ясно показвам къде :)
Изображение
След като свалите планката - тя се сваля внимателно и безотговорно :) Трябва и силен напън, но и внимателно да не се счупи някоя щипчица. Не си мислите че тази планка е тънка ... напротив солидна пластмаса е :)
След като свалите планката има 2 винта звезда - отвивате ги :) След това в долната част на кората точно до плафончето има едно болтче еврейска звезда Т25 която трябва да отвиете. След като отстраните и това болтче кората остава само на щипки. Тук се дърпа яко за да не се счупят щипките ( така ми каза мой приятел който работи в Порше Запад и по цял ден това прави :) ), но дори и да се счупи някоя в ЕМ Комплект са 0,60лв/бр. Когато откачите кората от вратата тя вече се държи на кабелчетата ( не дърпайте да не се скъса някое кабелче че лошо ) Може да започнете с буксата за ел. стъклото, след което пищялката и от горната част остана само дръжката за отваряне ( то си е жило ) Ето и снимка:
Изображение
Така, 1-во издърпвате пластмасовата пластинка оградена в кръгче Н1 за да можете да освободите жилото от държачите и след това да го откачите от дръжката ( кръгче Н2 ) с леко извъртане. Накрая остана плафона... на този плафон буксата му е доста гадно направена за откачане и трябва да отстраните самия плафон от кората на вратата. Как става ? Става лесно :) Първо го бутате надолу ( демек го натискате от страната на буксата за да изкочи наолу към земята ) След като го освободите от кората ( то все още е свързано за нея тъй като не сте освободили буксата и кабела не дава много пространство ) плафончето трябва да премине през дупката в която е било... Как става ще кача снимка може би утре, но ако някой стигне до там ще се сети. Просто трябва начорчик да го прекарате през кората и с малко напън излиза ;) Кората вече е свободна и можете да правите каквото си искате с нея, а буксата на плафончето можете да откачите с помощта на права отверка от едната страна и едното си пръстче от другата. Ще гледам да кача снимката възможно най-скоро за да стане по-лесно. За сега толкова от мен, дано съм обяснил хубаво, а ако има нещо неясно ми казвайте да поправям :)

Върни се в “Passat”