въпрос за спирачна помпа

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Двигател: AFN
Контакти:

въпрос за спирачна помпа

Мнениеот svere » Пон 28 ное 2005 10:24

Здравейте колеги!
Спирачната помпа ми се скапа и трябва да я сменя :cry:
Въпроса ми е, каква помпа да си взема и след смяната й налага ли се обезвъздушаване на цялата система или само на спирачната помпа?

Става въпрос за Пасат 1.8 Ми, RP двигател(ако това е от значение)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 28 ное 2005 10:41

добре би било при смяната й да смениш още: задни спирачни цилиндърчета, предни спирачни маркучи, спирачна течност.
и по тоя начин да знаеш че хидравлично си ОК.

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Пон 28 ное 2005 10:47

Благодаря ти "Vaskoto1",
задните цилиндърчета и течността съм ги сменял преди 2-3месеца, маркучите не съм.
та на въпроса ми ....... ?

и още един въпрос,
има ли смисъл да се сменят гумичките на помпата или направо цялата помпа

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 28 ное 2005 10:52

сменя се помпата нацяло. обезвъздушаването може да се направи само на помпата но е по добре да се прекара цялата система колело по колело за да е 100% че не е останало нищо.

Потребителски аватар
svere
Контакти:

Мнениеот svere » Пон 28 ное 2005 10:55

vaskoto1 написа:сменя се помпата нацяло. обезвъздушаването може да се направи само на помпата но е по добре да се прекара цялата система колело по колело за да е 100% че не е останало нищо.

ок Благодаря

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Пон 28 ное 2005 11:24

След намесата на Vaskoto1 - смяна на спирачна помпа,предни накладки,спирачни маркучи,задни спирачни цилиндърчета и течността,спирачките са на 6!

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 28 ное 2005 21:31

jerrry написа:След намесата на Vaskoto1 - смяна на спирачна помпа,предни накладки,спирачни маркучи,задни спирачни цилиндърчета и течността,спирачките са на 6!

И при мене е така!!! И аз идвам днес от Васко - бате, евала ти праа!!! :)))) Ся спирам като бял човек вече!!!!!!!!! Е тва е, поне си имаме най-добрия майстор в бокса за нашия клуб.... :mrgreen: bowdown :heavymetal: :yeaha: Drive Beer

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Вто 29 ное 2005 16:59

Мога да кажа същото за Ваското1, след намесата му при моя пасатор... само дето педала хваща много ниско, но подозирам налкадките на предно ляво, щото бая се бяха поотъркали преди това...

освен ако не мислите друго...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 29 ное 2005 21:25

Със закъснение ще добавя ,че смяната само на гумички е нож с 2 остриета. За момента може и всичко да се оправаи, но до момента в който ще получите изненада, че педалъ потъва и няма спирачки. И гумичките са ментета и помпата има износване. икономия никаква само загуба на време и щета , ако откажат спирачките. Погледнете в инструкциите на запад спирачна течност се сменя маскимум на 2 години. А а пък,ако карате с напукани маркучи сте за публичен растрел . За 20 лв маркучи не си заслужват последствията.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Сря 30 ное 2005 11:20

kris11 написа:Със закъснение ще добавя ,че смяната само на гумички е нож с 2 остриета. За момента може и всичко да се оправаи, но до момента в който ще получите изненада, че педалъ потъва и няма спирачки. И гумичките са ментета и помпата има износване. икономия никаква само загуба на време и щета , ако откажат спирачките. Погледнете в инструкциите на запад спирачна течност се сменя маскимум на 2 години. А а пък,ако карате с напукани маркучи сте за публичен растрел . За 20 лв маркучи не си заслужват последствията.

Така е - и Васко каза същото. Но аз съм двойно по-доволен, защото при мен и съединителя се оправи след смяната на спирачната течност (понеже е хидравличен)... Та преди при потеглане на първа и полусъединител, се получаваше едно тресене на предницата, сега нямам нищо и захапва много гладко и плавно - набирам като Хсамолет Хизтребител ;) bowdown :heavymetal: :mrgreen: Drunk
Ся остава само нови дискове да взема и заспиват спирачките на място - ще вога да спирам от 300 кмбч за 50 метра ;)

Потребителски аватар
vw16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw16v » Сря 30 ное 2005 13:40

Имам два въпроса по темата:
1.колко пари излиза смяната на помпата,спирачната течност и цилиндърчетата;
2.Освен смачкания преден капак,който е признак за напълно изтървали гумички на спирачната помпа в неподходящ момент,какви са другите признаци на износена спирачна помпа при VW,как се проверява/примерно преди при Жигулета беше първо падане на спирачния педал,после яко припомване на педала докато започне да стяга педала/.Интересувам се живо от тези въпроси защото преди два дена един комшия с една Джета ,след ремонт на спирачна помпа при някакъв "майстор",дето му викат майсторе щот не му знаят името,кат се прибираше отнесе спирката в края на блока и като видях това реших да си направя профилактика на спирачната система като за начало сменя поне спирачната течност,ама като я сменям в сервиза се опасявам да не вземат да ми приказват глупости за износени помпи и затова се интересувам по какво се познава това.

Върни се в “Passat”