Поленов филтър за купе...?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Поленов филтър за купе...?

Мнениеот Bundy » Чет 05 юни 2008 14:39

Някой може ли да ми каже къде се намира филтъра за купето на пасат Б5.5 и ква ше му е цената при смяна?? Търсих в търсачката няма!

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Чет 05 юни 2008 15:02

Предвид това, че разликата Б5 - Б5.5 е никаква (при Б5.5 има една кора в повече), не мисля че нищо не излиза с търсачката :
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=82505
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=58502
За трети път мога да го напиша - в отсека между двигателя и купето, пред жабката (пътника до шофьора). При теб ще трябва да се махне кората над акумулатора, и после пластмасовия капак над филтъра. Ако четеш "дебелите книги", трябва да се махнат и чистачките, и пластмасата между тях и стъклото. Но с малко ловкост в пръстите (малко - защото аз с моите "кебапчета" се справям) се сменя и по-лесно (т.е. без сваляне на чистачките).
За цена - както намериш (магазин, фирма-производител), и зависи дали искаш да е с активен въглен или без. Но да речем от 20 лв. нагоре. Лично аз останах приятно изненадан от цената (почти като на обикновен) на филтър с активен въглен на фирмата MAGNET-MARELI (може и да не я изписвам правилно) - не мисля че силата им е във филтрите, ама кой знае, и качеството му.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Чет 05 юни 2008 23:19

Благодаря колега.... Изясни ми се вече!

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Вто 10 юни 2008 22:50

Има разлика колега има , първо от към лукс второ от към цена почти по две е. И наи хубавото куп дреболийки които ти правят живота по хубав, като накланяне на дясно огледало при заден ход ESP ,автопилот подгряване на седалки и др.

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Сря 11 юни 2008 5:35

защо все ще се намери някой да изопачи думите от предното мнение,за да покаже колко много разбира.какво общо има накланянето на огледалото с местоположението на поленовия филтър?колега като има разлика в 5 и 5.5,обесни къде е тя в купето

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Сря 11 юни 2008 9:22

fena_vd написа:Има разлика колега има , първо от към лукс второ от към цена почти по две е. И наи хубавото куп дреболийки които ти правят живота по хубав, като накланяне на дясно огледало при заден ход ESP ,автопилот подгряване на седалки и др.

1. Прочети и разбери в какъв смисъл съм писал това (да, наистина става въпрос за поленов филтър).
2. Всичко което си изброил като разлика е в екстрите - може да ги има, а може и да ги няма.

Върни се в “Passat”