Проблем със съединителя на Пасат Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със съединителя на Пасат Б3
Проблема е следният:когато превключвам скоростите 2-ра скорост превключва по трудно вече а 5-та скорост когато превключа на нея в момента в които превключа се чува едно драскане в зъбните колела.не съм проверярал дали има масло в скоростната кутия за но тези дни ще го направя.не мисля че е от това.как мислите може ли това да е от горната помпа на съединителя.казаха ми че е за смяна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега!При износен съединител ще имаш приплъзване,т.е. на голяма предавка двигателя ще дига обороти,но колатя няма да ускорява или при изкачване също.Ако проблемът е в механизма за отделяне,още при потегляне трябва да се усети - включваш и с натиснат съединител колата тръгва леко.Може и с превключването на скоростите да имаш разместване,а за маслото виж задължително и дано се разминеш само с него.Успех!
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Проблем със съединителя на Пасат Б3
schiller написа:Проблема е следният:когато превключвам скоростите 2-ра скорост превключва по трудно вече а 5-та скорост когато превключа на нея в момента в които превключа се чува едно драскане в зъбните колела.не съм проверярал дали има масло в скоростната кутия за но тези дни ще го направя.не мисля че е от това.как мислите може ли това да е от горната помпа на съединителя.казаха ми че е за смяна.
- Точно това правеше и при мене преди 2г реших първо да сменя маслото в скоростите и какво се оказа