Проблем спирачки Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
alexminator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем спирачки Б4

Мнениеот alexminator » Чет 19 юни 2008 12:35

Здравейте колеги!

Отскоро чета форума и реших да споделя и моя проблем, пък дано някой да даде някакво решение.

Та значи карам Б4, 1994 г. 1.9 TDI. От всичко съм много доволен, обаче спирачките нещо не ми вдъхват доверие. Какво ли не съм проверил. Накладки - сменени, всякакви чаркове, пружинки и др. - сменени, кантара го проверявахме, не е от него. Останаха май само барабаните отзад и дисковете отпред. А като ходих на преглед се оказа, че отзад не хващат почти нищо.
Скоро един познат ми каза, че принципно на три смени на накладки се сменят и дисковете. Според вас има ли логика? Защото моите дискове не си спомням да са сменяни някога :) Та оттам бил проблемът и трябвало да сменя дисковете де. Не че са много пари, но все пак да не правим излишни харчове, че по тия спирачки бая пара отиде :)
Как мислите вие?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 19 юни 2008 13:07

Здравей, alexminator и добре дошъл сред нас!

На въпроса: Дали и кога трябва да сменяш дискове/барабани- има си минимално допустим размер. Можеш да получиш информация, като си изтеглиш 'Ръководството.." от ето тази тема:
http://vwfen.data.bg/VWPASSAT%20B3.pdf
Предупреждавам, че е на руски ;)

Относно неспирането: Сменял ли си спирачна течност? По принцип тя се сменя на всеки 2 години.
Като развиеш обезвъздушителния щуцер на спирачното цилиндърче тече ли течност? Да не би да са се разложили и запушили гумените спирачни маркучи?

alexminator
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alexminator » Чет 19 юни 2008 13:58

Мерси за напомнянията, ще проверя каквото си ми препоръчал. А относно ръководството, прегледах го, обаче не подходящо за човек като мен, на когото техническите познания клонят към 0 :lol:

Върни се в “Passat”