Проблем със скоростната кутия
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със скоростната кутия
задаржа ми на втора скорост,а пета като отпусна газта и изклучва.отворих капака под скоростния лост видях че лоста оопира в метала и не може да се движи добре.ако някои може да каже дали нешо се е раместило само или проблема е по сериозен.колата е пасат тди
- SvetlioVW
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! И аз имам подобен проблем. При мен изплюват всичките. Смених всички тампони на двигателя, смених и маслото на скоростната кутия. В резултат на това получих по-добър комфорт ( в смисъл че не тресе ) и скоростите влизат като у дома си, но пак си изплюват. Май ще трябва да се отваря ск.кутия. Лично аз смятам да карам докато спре. - После ще видим. Ако някой може да даде съвет относно "изплюването" ще черпя много.
SvetlioVW написа:.... но пак си изплюват. ... Лично аз смятам да карам докато спре. - ....
Имах същия проблем случи се на магистралата Шумен - Варна. "Изплю" ми 5-та аз обаче пак я вкарах и пак я "изплю" докато при поредното вкарване ми остана на 5-та и не можах да я изкарам.И така на 5-та до табелата на Варна.Даже и не посмях да вляза в града да не остане на сред първото кръстовище. Над 3 часа се опитвах да я изкарам 5-та какви ли не методи използвах не ще и не ще да излезе. Тъкмо пресмятах за 100 и кусур километра колко ще ме остриже Пътна помощ и шибаната 5-та взе, че се освободи как обаче стана и аз не разбрах. На връщане всички влизаха 1,2,3,4-та. никакъв проблем, а като посегна по навик за 5-та - няма място все едно, че съм с 4 степенна скорост.кутия.
След като ми отвориха скорост. кутията видях, че 5-тата предавка се е заклинила.Болта който я държи се е саморазвил (или не е бил затегнат както трябва - предния ден колата беше на ремонт по скорост.кутия не влизаше 2-ра).
SvetlioVW написа:.... Май ще трябва да се отваря ск.кутия.....
Като за начало преди да се прецака 5-та за да оправят 2-ра ми взеха 130 лв. щото видите ли цяла скорост. кутия II употреба вървяла 250 -280 лв.
И 5-та искаха да я оправят, но не не благодаря.Пък и къде е гаранцията, че няма да я свършат пак същата простотия.Взех си от автоморгата II употреба и всичко си дойде на мястото.
- SvetlioVW
- Автомобил:
- Двигател:
Привет на всички! Проблема с " изплюването " се намери. Оказа се, че е заминала пружината на фиксатора, който представлява един капсулован болт, в който има пружина и съчма, която влиза в каналите на чашката на лоста, който влиза в скоростната кутия. ( на който са закачени жилата ) Пружината беше омекнала и ръждясала, в следствие на което не упражнява натиск и скоростите не са фиксирани и изплюват. За съжаление този болт-фиксатор не се предлага като отделна част. Проблема за сега е решен по следния начин: 1. Разкапсаловане. 2. Разтягане на пружината. 3. Отново капсаловане. До кога ще държи - не знам. Ако някой има идея, или знае къде има такава част - нека сподели. Сигурен съм, че всички имат такъв проблем или ги очаква скоро. Относно трудното включване при мен се оправи като смених маслото. Това го казвам в смисъл, че не бива, според мен, да се бърза със свалянето на скоростната кутия, ремонта или смяната с втора употреба. Ще се радвам ако съм успял да помогна на някой колега с подобни проблеми. А пък за фиксатора, ако някой знае къде - да свирка!