B3-Обикновенна помпа вместо ABS???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

B3-Обикновенна помпа вместо ABS???

Мнениеот suba » Пон 08 сеп 2008 22:09

Здравейте колеги!
Имам пасат В3 (двойка) с ABS
Пасата е от 1990г и е с по-новата версия на ABS.Спирачната помпа,блока на abs и електрически серво-осилвател в едно тяло.
Проблема е,че ABS не работи,педала етвърд и няма задни спирачки.
ВЪПРОСЪТ ми е възможно ли е на негово място да сложа обикновенна помпа със серво-осилвател работещ на вакум от колекторите.
Проблем е ,че от помпата излизат 4 тръбички за 4 колела,а от
abs 3 (2 отпред,1 към задните).А и отзад съм с дискови спитачки,тоест диаметъра на спирачните цилиндри е по-голям от този на барабанни, и незнам дали дебита на помпата ще е достатъчен.
Второто ми притеснение е дали ще си пасне на мястото.
Моля ако някои е правил такава замяна да пише какъв е ефекта.
PS: приемам и оферти за работещ ABS

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 09 сеп 2008 5:08

Не знам кой ти каза, че си с "по-новата версия", но май на нашите пасатори това е първият АБС в историята и е тооооолкова смооооотан, че няма накъде. От всеки четири само един работи нормално :cry:

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 09 сеп 2008 14:30

Аз направих точно това преди 7-8 месеца и до сега нямам никакви оплаквания, обаче моя пасат отзад е с барабани и не мога да ти кажа дали при теб ще има проблем, а когато си купиш нова спирачна помпа в комплекта има и един болт с който се запушва излишния отвор от помпата.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 09 сеп 2008 20:27

А АБС-а няма ли как да се ремонтира....какво му е,гледал ли си го на диарностика?
Общо взето ако е прецакан наистина а не се е изключил заради някоя грешка (моя така беше направил и като преседя комп-а изключен се оправи и вече половин година няма проблем).Ако проблема му е сериозен не се занимавай да го ремонтираш - обикновенно ремонта е много скъп и добре си се ориентирал към обикновенна помпа и серво....а стария на части - търсят се доста.
Доколкото съм чел понеже и аз исках да правя същото като ми се скапа АБС-а не е никакъв проблем и всичко си става нормално.....само трябва да си сложиш щуцера на колектора за вакуума на сервото.
Успех!

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Сря 10 сеп 2008 18:25

Мерси за съветите колеги.Явно ще изхвърлям abs ,a пък ще се види какво ще стане

Върни се в “Passat”