Сваляне панел климатроник B4 - решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Сваляне панел климатроник B4 - решено

Мнениеот pronobis » Вто 23 сеп 2008 20:06

Колеги, как точно се сваля това нещо? Дърпам отдолу и там се измъква от щипките, но отгоре не пуска както и да го кълча - страх ме е да не го поломя. В темите за климатроник все го показват свален вече. Само посоката ми кажете - към мен или надолу към скоростния лост да дърпам.
Ако има такваз тема и съм я пропуснал, приемам овикването от мод-овете!

П.С. Баси, от тоя телефон не мога да вмъкна читав емотикон! :-)

Последна промяна от pronobis на Чет 25 сеп 2008 10:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 24 сеп 2008 8:10

:help:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Сря 24 сеп 2008 18:31

Ха, неволята дойде и помогна! ;-) Утре ще опиша накратко за бъдещи питаници по темата... /Баси монолога стана тука :-)/

EDIT: Ок, за да си завърша монолга, нека да опиша как свалих тази пущина:
1. Първо се подхваща панела в долната му част и с умерени движения се дърпа в посока към скоростния лост (абе в посока обратна на нормалното движение на колата...)
2. Тук аз в началото бях зациклил - след като се освободи от долните щипки отгоре не искаше да пуска и при подобен напън се виждаше как си проси да се счупи. За целта махнах малката решетчица, която се намира отляво на касетофона, където на моя модел е буксата за връзване на всекви компове, дивайси и чудесии и оттам беше по-лесно да подхвана панела в горната му лява част. Отново с лееееко, но настойчиво дърпане в указаната по-горе посока, измъкнах панела и от лявата му горна щипка и оттам вече беше лесно.
3. Трябва да се внимава в процедурата, защото електрониката там е нежна и не става със стил "голям руски чук".

Уф, знам, че не съм направил нещо "гениално", ама ако някой нов потребител утре се чуди същото, надявам се тази самотна тема да му помогне! :D
Поздрави!

P.S. To be or not to be... :gruebel ... not to be!

Върни се в “Passat”