Пасат Б5
днеска си смених дискове, предни и задни, барабар с предни и задни маркучи и накладки.
Обаче сега ми стърже отпред от дясно.
свалих гумата гледах, гледах, стърже накладката в диска.
Апарата не задържа, нормално ли е това според вас, знам че трябва малко да се улегнат накладките към дисковете, но чак пък така да пристъргва, иначе сичко си е нормално.
колко ще да се улягат.
аз съм минал 10 километра де, но ми се струва че нетрябва накладкатра да опира в диска?

Стържене след смяна на Дискове+накладки
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Открехни маншончето при буталото на спирачния апарат и огледай.
много често в предната си част буталото е с някаква корозия (там, под маншончето).
При мен беше не с някаква, ами с около 7 мм ръжда като коронка. Явно до там ми е влизала влагата.
Като се сменят дисковете и накладките прибираш буталото до место, до което отдавна не е влизало, то почва да задържа след употреба на спирачката без да може да се прибере и.... аз за малко да хвърля и новите дискове!
много често в предната си част буталото е с някаква корозия (там, под маншончето).
При мен беше не с някаква, ами с около 7 мм ръжда като коронка. Явно до там ми е влизала влагата.
Като се сменят дисковете и накладките прибираш буталото до место, до което отдавна не е влизало, то почва да задържа след употреба на спирачката без да може да се прибере и.... аз за малко да хвърля и новите дискове!

-
- Автомобил:
- Двигател:
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Открехни маншончето при буталото на спирачния апарат и огледай.
Предполагам нещо такова се получВ и при мен, въпреки че го раздвижих апарата и си беше раздвижен.
Иначе се надявам да не се скапят дисковете