Проблем с теч при всеки дъжд!!! Пасат В5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с теч при всеки дъжд!!! Пасат В5
Имам проблем при дъжд - колата се пълни с вода през тръбата за парното под седалката на шофьора! Къде е проблема???
вода около EKU-то
И при мен се задържа около ECU-то. И като гледам зад кутията няма подходящ наклон за оттичане, та се чудех дали не е някъде отдолу, ама ме достраша да ровичкам без да съм наясно. То сега, с тези дъждове ... 

Последна промяна от valio_ на Пон 15 сеп 2008 18:29, променено общо 1 път.
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
palicha написа:погледни жилото за отвяаряне на капака на мотора, когато излиза от купето тръгва по левия подкалнк. Именно на мястото на излаза на жилото има един маншон - скъсан или разместен, а самият отвор е в ниското и при дъжд или автомивка се пълни в ляво с вода - такъв бе проблема при един B5.5. Uspeh
Както писа колегата, виж там и си вземи водо и студоустойчив силикон и замазваш смело, теча трябва да спре. Ако не стане сваляш кутията на компа, почистваш и пак мажеш със силикон, тогава трябва да спре и наче отиваш на предното стъкло...
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
mitaka написа:Колега gr_kanev, може ли да обясниш малко по-подробно как разглоби кутията на екуто, или как мога да почистя под нея защото и за имам същия проблем като теб.
Да, няма проблем. При мен свалянето на кутията на ECU-то беше свързано с интервенции там. Първо трябва да се пуснат чистачките и да се спрат преди да са се върнали в крайното положение - така се освобождава достъп до едно капаче в кората, което пък крие едно от болтчетата, крепящо кутията с ECU-то. Останалите болтчета са достъпни. Повече подробности има ТУК, интересува те поста със снимките, точки 10-12, както и 14.
Почистването - с ръка, сгъстен въздух (от компресор) - каквото имаш налично.
Последна промяна от gr_kanev на Вто 30 сеп 2008 11:47, променено общо 1 път.