Вакуум регулатор въздушен филтър
- daskala69
- Автомобил:
- Двигател:
Вакуум регулатор въздушен филтър
Проблема е в това, че пред въздушния филтър имам само една тръва "Г" - образна! трябва ли да е свързана с някоя друга напред към маската на колата? ПАСАТ 90 г. 1.6 моно инжекция
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Вакуум регулатор въздушен филтър
Сега остава да кажеш дали има газова!daskala69 написа:Проблема е в това, че пред въздушния филтър имам само една тръва "Г" - образна! трябва ли да е свързана с някоя друга напред към маската на колата? ПАСАТ 90 г. 1.6 моно инжекция

При наличие на обикновена газова уредба тези тръби съм чел, че ги махат, защото от насрешната въздушна струя при пускане по инерция сместа силно обеднява и колата гасне,
Иначе- разбира се, трябва! Ама и да няма газова трябва (фабрично), та....
Впрочем... не разбирам какво общо има въпроса с вакуум регулатора?!?

Или аз не го разбрах правилно...
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Колегата иска да каже, че от кутията на въздушния филтър излиза само една къса "Г"-образна тръбичка от която да смуче въздух и на отива до отвор в решетката,което е нормално за останалите марки автомобили, но не и за VW. Не знам защо но си е така няма нищо след тръбичката,от нея си смуче.Карал съм и по-стар VW -Golf и при него бепе така- отвора за въздух не стига до решетката(или както е при Б3 до под бронята).Така си е по-принцип, не е само твоята 

- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
Малко и аз не мога да разбера за кое питаш....
Значи вакуума служи да ти обръща и да смуче топъл въздух - в този случаи ако деиства правилно и е редовен няма да смуче отпред.Ако си с газова обикновено се набива една видия за да дърпа само студен въздух - само от предната страна на филтъра - по-добре е за газта студения въздух.....
Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...
Значи вакуума служи да ти обръща и да смуче топъл въздух - в този случаи ако деиства правилно и е редовен няма да смуче отпред.Ако си с газова обикновено се набива една видия за да дърпа само студен въздух - само от предната страна на филтъра - по-добре е за газта студения въздух.....
Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Аммм... колега, явно съм се сдухал нещо, ама... не схващам за кое точно става дума...
Би ли могъл да сложиш 1-2 снимки?
Тук, на последната страница има схема на това, за което си говорим
http://volkswagen.msk.ru/injector/digif ... 4f_rus.pdf
Смуче топъл въздух от двигателя и не върви толкова добре...
http://volkswagen.msk.ru/injector/digif ... 4f_rus.pdf
MobilLife написа: Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
daskala69 написа:Проблема е в това, че на руските ноли като си сложиш ръката на въздушния филтър гасне, ако не гасне значи смуче въздух, а при мен качва обороти като запуша "Г" тръбата ама не винаги го прави при загрят ДВГ.
най-вероятно ти е доста бедна сместта и затова при запушване притока на въздух се вдигат оборотите.
- MobilLife
- Автомобил: Wv golf 5 +
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Аммм... колега, явно съм се сдухал нещо, ама... не схващам за кое точно става дума...
http://volkswagen.msk.ru/injector/digif ... 4f_rus.pdfMobilLife написа: Иначе има една тръба излиза от филтъра към маската - ама и да я няма незнам в какво виждаш проблем...
Така е но понеже карам на гас клапата е блокирана в положение да дърпа само студен въздух ..... с една видия