Смяна на датчик на Хол при Б5
- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Смяна на датчик на Хол при Б5
Изгорял ми е датчика на Хол.Той е под капака на ангренажа.Въпроса ми е мога ли да откача пластмасовия капак на ангренажа защото той се застъпва малко с обтегача и ми казаха, че трябва да разглобя почти всичко заради един капак.
Виж сега, свалянето на капака на ангренажа е едно на ръка и става като откачиш 2 щивта, но смяната на датчика на Хол си е бая разглобяване отпред, затова най-добре на сервиз.
Преди година и аз го смених и ми взеха 20 лв.
Отделно датчика ми илезе 185 лв от Сакар ауто.
Успех
Преди година и аз го смених и ми взеха 20 лв.
Отделно датчика ми илезе 185 лв от Сакар ауто.
Успех
Последна промяна от igci84 на Сря 08 окт 2008 16:18, променено общо 1 път.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Я го щракни, че сега нямам възможност да проуча.
Едно време, колегата igci84 беше го снимал, ама вече ги няма картинките.
По спомени и разсъждения, смятам, че можеш да се справиш сам.
Въпреки това, прави го на напълно изстинал двигател - както при коляновия датчик. Знаеш, че при загряване металът се разширява, следователно, може да не можеш да го развиеш и да спраскаш нещо.
ПРОМЯНА: Eто го колегата отгоре...
Едно време, колегата igci84 беше го снимал, ама вече ги няма картинките.
По спомени и разсъждения, смятам, че можеш да се справиш сам.
Въпреки това, прави го на напълно изстинал двигател - както при коляновия датчик. Знаеш, че при загряване металът се разширява, следователно, може да не можеш да го развиеш и да спраскаш нещо.

ПРОМЯНА: Eто го колегата отгоре...

- drakano
- Автомобил: S6 2.2TQ ABT
- Двигател: AAN
- Контакти:
Вчера се пробвах сам да си сменя датчика и стана.Интересното е, че датчика е в една алуминиева капачка и струва 180лв. но пича в ауто+ ми каза да не се набутвам защото се продавал само датчика без капачката за 70лв.Купих си само датчика естественно, свалих стария лесно просто се откопчава пластмасовия капак на ангренажа и с малко зор свалих капачката, която е захваната с два болта за блока на мотора.
Проблема дойде след това - датчика е захванат за капачката посредством нитове, които са част от корпуса на датчика на Хол.Стария го разпробих и махнах за 10 мин. игра с бормашината, но зора бе поставянето на новия това стана с помощник, менгеме, и .....
След монтирането всичко се оправи. Благодарности на Ваското1.
Проблема дойде след това - датчика е захванат за капачката посредством нитове, които са част от корпуса на датчика на Хол.Стария го разпробих и махнах за 10 мин. игра с бормашината, но зора бе поставянето на новия това стана с помощник, менгеме, и .....
След монтирането всичко се оправи. Благодарности на Ваското1.