размер гуми за б3
размер гуми за б3
Здравейте,питането ми е следното в момента сьм с размер гуми 185-65-14 мога ли да сложа,предни сьс размер 185-80-14.Благодаря предварително 

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
виждал съм 175/80/14, но и 185/80/14 би трябвало да стане,те гумите ще опират само ако са много широки а 185 си е стандартна широчина,но зависи и колко е висока колата,ако е сниска предница ...незнам
Последна промяна от moimoimoi на Пет 10 окт 2008 18:52, променено общо 2 пъти.
- MartonDjitzu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пускал съм го и друг път тоя линк, но да го пусна пак.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Мисля че калкулатора не е лош, може човек да си направи някаква преценка за разликите между два размера гуми.
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Мисля че калкулатора не е лош, може човек да си направи някаква преценка за разликите между два размера гуми.
Не може разликата идва 56мм отгоре и при завой ако вземеш да хлътнеш в дупка така хубаво ще ти се обърне калника
Ако си комби можеш да пробваш да ги сложиш отзад ако са ти ок пружините, но пак може да се случи при легнал полицай или малко по-тежко отзад да чуеш как ти стържат в подкалниците. Ако идеята ти е да слагаш по-високи гуми можеш да пробваш с предварително задания размер на производителя. Използвай търсачката има бая темички за гуми обяснявано дъвкано предъвкано. Ако минеш на 175/70/14 ще спечелиш едни 5мм и тва е. Не съм карал пасат с такъв размер гуми. Не знам как е на пътя, моят е на 15".

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Много си зависи от оакчаването - ако е в много добро състояние може и да се набутат 80-ки.Аз лично като си гледам моето отпред най-много да успея да сложа 70 без да имам проблем.Ама при дупка и завой може и да обърна калника.....зависи си от амортисьори и т.н. С газовите не бих имал проблем понеже са много твърди ама с маслените като нищо може да си сгъна калника.
Успех!
Успех!