Черни свещи ,голям разход

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 26 дек 2005 20:12

Днес махнах свещите и за моя радост се бяха изчистили :shock :lol: ,незнам...много странна кола :roll: ,хем нищо не съм бутал...освен че напръсках дистрибуторната капачка с контактен спрей :lol: Ще следя,но определено след празниците ще се отваря карбуратора и ще се изчиства като хората :) ,и иглата ще сменя :wink:

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 27 дек 2005 10:53

Сега установих....че само градско ми цапа свещите :shock gruebel :x Не мога да разбера и аз защо така :oops:

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Вто 27 дек 2005 13:48

Не ти цапа свещите бе човек!
Нормално е на незагрята кола свещите да са черни , при 3-4 км градско - така е ! Просто ако ти се случи да караш извънградско и колата ти загрее, виж ги и се успокои. Щом не бълва черни пушеци и не ти мирашат на бензин изгорелите газове значи бензина не се харчи прекомерно от двигателя. Разход от 14-15/100 според мен е на горната граница на нормалното , просто има разлика между градско и градско, ако караш постоянно незагряла и на къси разстояния.
Пак пробвай извънградско - колко ще ти гори и тогава ако е много пробвай да не ти тече от някъде бензина... :(

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 27 дек 2005 17:04

Ами извънградското не засякох колко е .....но е накъде на половина,ако вярвам на стрелката на бензина...9-10 лв за 140 км... :lol: ,което е повече от добре,а разхода в града си остава в такива космически граници :shock ...струва ми се,че е от високо ниво и ще сменям иглата след празниците :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 03 яну 2006 15:15

Да споделя и аз нещо в тази насока
Понякога ми се е случвало като запаля колата (Пасат 1.8 RP) да се държи така все едно работи на 3 цилиндъра. Гася, пак паля и вс. е ОК! Карам я на газ. Паля на бензин (автомат е) сега ако не я почакам да загрее добре подкарвам направо и карам 5-6 мин на бензин и превключвам ръчно на газ, и тогава усещам как колата тръгва да се тресе и да гасне. Случва се - загасва, паля я наново - трудно, но като запали вс е ОК.....
Свлях свещите -1 и 4 ОК, 2 и 3 черни. Размених ги карах така - гледам пак- вс. 4 са ОК. Компресия на всички цилиндри над 10 бара. Кабелите са оригиналните и излеждат идеално, с нов палец и капачка съм и свещите са NGK на 25 000 км. каква може да е причината за това явление, като на диагностика вс. илзиза нормално ??? мисля варант нови кабели и свещи (даже съм ги поръчал на Доси, извинявам му се тия дни ще си ги прибера)

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 09 яну 2006 11:11

В този ред на мисли....днес махнах дистрибуторната капачка и електродите....дето са за всеки цилиндър са като изядени и са черни :roll: Това нормално ли е?И от какво е предизвикано :?:

Потребителски аватар
theater
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот theater » Пон 09 яну 2006 11:29

Защо не си смениш за разнообразие палеца и капачката? :lol:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 16 яну 2006 14:41

така, понеже станана въпрос и аз взех , че проверих за т.нар духане през капачката за маслото . Оня ден запалих колата и отвъртях таз капачка и сложих ръка отгоре - ми духаше си силно ,но масло не хвърляше, това какво трябва да значи - проблем ? преди няколко дни си мерих компресията - 11 на 4-те цилиндъра ? Споделете моля ви ? Ваското какво мислиш ?

Потребителски аватар
WASP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WASP » Вто 31 яну 2006 23:10

One написа:така, понеже станана въпрос и аз взех , че проверих за т.нар духане през капачката за маслото . Оня ден запалих колата и отвъртях таз капачка и сложих ръка отгоре - ми духаше си силно ,но масло не хвърляше, това какво трябва да значи - проблем ? преди няколко дни си мерих компресията - 11 на 4-те цилиндъра ? Споделете моля ви ? Ваското какво мислиш ?

Пичове, отговорете на човека и аз имам същия въпрос?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 01 фев 2006 9:40

понеже темата се прехвърли няколко пъти вече не по темата мисля да обясня последния въпрос и да я заключа!

когато буталото се движи нагоре във втория такт (тактовете са 4: 1. пълнене 2. сгъстяване 3. работен 4. изпразване ) то избутва готовата горивовъздушна смес за да я свие в по малък обем и да и придаде повече сила при изгарянето или работния такт. при това движение уплътнението на цилиндъра се осигурява от сегментите на буталото. те обаче не са никога 100% херметични поради ред причини-да не се отклоняваме-и винаги пропускат някаква част от готовата смес да мине под буталото. това се наричат картерни газове и заради това винаги смърдят на сурово гориво.
колкото по бавно се движи буталото (празен ход) толкова повече време имат газовете да бягат. затова на празен ход мотора духа а като го изфорсираш-спира.
а поради наличието на гориво в тези газове те се връщат в горивната камера за доизгаряне чрез маркучи или тръби които всички знаят.
когато се поизноси мотора вече на всички стана май ясно какъв ще е ефекта -> повече духане на празен ход ->картерните газове почват да носят повече масло ->почва се духане и на по високи обороти. и ред други неща.

а дано съм ви отворил очето малко.

Върни се в “Passat”