Проблем със задна врата на Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

Проблем със задна врата на Пасат Б4

Мнениеот Borislav Nedev » Чет 06 ное 2008 14:56

Много ще ми бъде приятно ако някой може да ми каже за проблема ми преди да съм разчекнал вратата напълно а той е следния: колата е с центр. закл. без аларма заключвам си я с ключа, всички там джаджички дето са на вратите се смъкват но задна дясна остава отключена ( и нейната джаджа се смъква). За съжаление незнам принципа при центр. закл. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Чет 06 ное 2008 15:02

Потърси във форума и ще откриеш доста писано по твоята тема. Също така дай подробности за колата - какво имаш предвид под пасат 3? Има една тема "Какъв модел ми е пасата" - виж я, щото най-вероятно си B4. Завърти се около колата, като пускаш или спираш централно - ослушай се чуваш ли жужене... Все такива неща. Ако се чува жужене, най-вероятно си с вакуумно централбно и някоя от тръбичките се е измъкнала и затова въпросната врата не реагира...
Успех!

А, и след малко вероятно темата ти ще отлети за раздел "Пасат", така че не се чуди, ако не я откриеш по-късно в този раздел... :wink:

Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav Nedev » Чет 06 ное 2008 15:26

Благодаря за отзова, Пасата ми е 96г. 1.8ми комби. Аз мисля че е с вакуум. А тази тръбичка за която казваш къде би трябвало да се намира, само да повторя че като заключвам колата и на проблемната врата джаджата и се смъква

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 06 ное 2008 15:55

Borislav Nedev написа:Благодаря за отзова, Пасата ми е 96г. 1.8ми комби. Аз мисля че е с вакуум. А тази тръбичка за която казваш къде би трябвало да се намира, само да повторя че като заключвам колата и на проблемната врата джаджата и се смъква

Тоест искаш да кажеш, че палеца на врата се прибира, но самата врата остава отключена. По принцип има много теми по този въпрос, но ти си нов, най-лесно можеш да разбереш при заключване и отключване бученето на компресора треябва да е не повече от 3-5 секунди и да спира, ако продължава да работи, значи имаш някъде спукано маркучле на вакума или някое такова се е откачило, така че първа стъпка, лови някого да отключва и заключва, а ти слушай отзад от дясно в багажника дали работи компресора нормално или не!

Borislav Nedev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Borislav Nedev » Чет 06 ное 2008 16:18

Ами не да ти кажа точно както казваш ти работи около 3-4 сек. и спира но след около 15 сек. пак се чува така за 3-4 сек. лостчето леко слиза надолу и се връща пак на същото си място и това е вратата пак си остава отключена. Благодаря ти все пак

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Чет 06 ное 2008 16:47

пасата ти е Б4 а не 3,по въпроса-износва се една част която е с пластмаса,ако си го разглобил ,ще видиш ,че оста която трябва да прибутва целия елемент за отключ/заключ минава през него и така колата си остава незаключена.При мен е така и си заключвам багажника с ключа.

Върни се в “Passat”