непоносимо скърцане откъм вратата на Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
kaio19
Автомобил:
Двигател:

непоносимо скърцане откъм вратата на Б5

Мнениеот kaio19 » Пон 13 окт 2008 14:03

Здравейте! От известно време на Пасата ми се чува непоносимо скърцне откъм дясната предна врата при неравности по пътя. Звука е като от триене на стиропор в метал. Първо разглобихме врата, и се оказа че в няма проблем. После разглобихме и колана - нищо! Имам чувството че нещо се разхлабило вътре. В Юнитрейд ми казаха , че проблема може да идва от уплътненията, намазах ги с препарат - пак нищо.

Може ли някой да ми помогне за този проблем?

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 13 окт 2008 21:31

здрасти колега,значи проблема може да е от заключващия механизъм на вратата, и по точно не от ключалката ами от тая част дето е на купето-прилича на пънче,та на това нещо трябва да има една пласмасова втулка и като я няма се получава луфт и като минаваш през неравности и уплатнението скърца в вратата.за проба може данаправите следното нещо:правите едно кръгче с отворена врата или някои да я държи леко отворена

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Вто 14 окт 2008 4:29

moimoimoi написа:здрасти колега,значи проблема може да е от заключващия механизъм на вратата, и по точно не от ключалката ами от тая част дето е на купето-прилича на пънче,та на това нещо трябва да има една пласмасова втулка и като я няма се получава луфт и като минаваш през неравности и уплатнението скърца в вратата.за проба може данаправите следното нещо:правите едно кръгче с отворена врата или някои да я държи леко отворена

това което си описал се отнася за В3.при В5 няма "пьнчета".няма втулки. :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 14 окт 2008 10:56

Има едни болтове по вратите, отдолу към прага, и около тях - гума. Провери дали не е от там; вратата дали не е провиснала (или с неправилна "стойка" спрямо рамката).

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Вто 04 ное 2008 19:30

някой реши ли си проблема с скърцането.при мен скърцат вси4ките врати и го чувам ,там където са бравите .....много гадно скърца ,какво да ги правя.а там където закопчава бравата на фиксатора на колонката няма пластмасово покритие,трябва ли да има?пасата е 97 г.

Потребителски аватар
pike
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pike » Чет 06 ное 2008 20:28

А някой пробва ли да притисне прозореца и да кара така-дали не изчезва скърцането?

Върни се в “Passat”