Passat B5 нестабилни обороти на свободен ход

Техническа и сервизна информация за Passat
stingar
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 нестабилни обороти на свободен ход

Мнениеот stingar » Пет 07 ное 2008 17:54

Реших да си взема Пасат Б5 -1999 1.8Т .Открих една не лоша само че има два три малки проблема.Въпроса ми е дали наистаина са малки или аз така си мисля?

При свободен ход оборотите са леко нестъбилни от нормални падат и после се оправя, също така при подаване на гас ( при свободен ход на двигатела) в момента в който оборотите достигнат до изходно положение се чува леко щракане(или по-скоро цъкане)Незнам това нормално ли е?
Направи ми впечатление ,че при натискане на спирачката оборотите започват да се менят.

Може би аз издребнявам незнам.Дали всичко това не се дължи просто на центровка, или е по-сложно?

mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 07 ное 2008 18:57

За празния ход виж стъпковото моторче, а за тва дето падат, като натиснеш спирачки, най-вероятно е спукан вакуума на сервото :wink:

stingar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stingar » Пет 07 ное 2008 19:04

snupeca написа:За празния ход виж стъпковото моторче, а за тва дето падат, като натиснеш спирачки, най-вероятно е спукан вакуума на сервото :wink:

А имаш ли идея колко би могло да струва стъпково моторче и ремонт на вакума.Все пак несъм и броил парите.Дали си заслужава да се знимавам с нея?

Благодаря за бързия отговор колега надявам се ако още някой знае нещо по въпроса да помага [/b]на време,че после и да си скубя коста файда няма. :D

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 07 ное 2008 19:13

Да ти кажа колега, не съм запознат с цени на частите и ремонта. Нека някой по-компетентен колега помага love.vw

stingar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stingar » Пет 07 ное 2008 19:30

Хайде колеги не се стеснявайте :D дайте си мнението ,че от една седмица несъм спал.

Върни се в “Passat”