Това се случва често по принцип :
-като за начало е нормално при нов филтър да не изгасне веднага лампата за маслото - отнема време да напълни филтъра и да качи масло навсякъде - при мен около 5-6 секунди след запалването всичко се нормализира.
-не е редно да се пълни филтъра с масло - не е вредно,но няма и същестен смисъл.За тези 5-6 секунди няма какво да му стане на мотора понеже все пак не може да се изцеди всичкото масло до капка и да не остане въобще смазване за да с еполучи сухо триене на деатйлите....най-вредно е за повдигачите ама те това го преживяват всяка сутрин
-на филтъра му се маже само уплътнението с малко масло за да прилепне добре,да се оберат прашинките и мизерията и ефекта е,че оттам не тече и не омаслява
-случвало ми се е и друго - помпата да се изцеди до такава степен,че да не може да подкачи масло наново - по принцип ако се обезмасли доста добре се случва такова нещо....тогава се сваля филтъра - врътва се малко двигателя (аз лично откачам и кабела за към делкото за да може да не запали а само да върти на стартер) докато не изхвърли малко масло през отвора за филтъра и.....се навива филтъра и....готово
Успех!