Късмет за Новата година...спукана глава 1.8 ABS...Майстора каза не става за заваряне.
Колко вървят втора ръка тези глави?
И може ли от моята да се вземат клапаните?

Спукана глава
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Ето, колега:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=112953&highlight=%E3%EB%E0%E2%E0
Дано да стане работата, защото знам колко е гадно, да си с болно "сърце"... Успех!
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=112953&highlight=%E3%EB%E0%E2%E0
Дано да стане работата, защото знам колко е гадно, да си с болно "сърце"... Успех!

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
купуваш си една необорудвана глава или ако е оборудвана да е без вал и каквото още не ти трябва.Даваш я на майстори за глави и започват :
-избиване на старите и набиване на нови водачи.
-нови гумички за клапаните
-шлайф отдолу (челосване му викат) с 0.1мм ако не е крива - за да изчистят боклуците от старата гарнитура
-слагат ти твоите клапани и по тях правят :
- почистване на стеблата им от нагари
- напасват ги към главата
-хубаво е да смениш повдигачите (хидравличните) ако имаш възможност и ако има нужда (ако тропат).
Оттам нататък нови гарнитури на всичко и си готов за много безавариини км-та
Предполагам ще те интересуват цени :
-всички гарнитури - 70-тина лв.
-ремонта на моята глава без водачите и с мои гумички - 70лв (иначе +7лв за всеки водач с техен водач доколкото помня).
-повдигачите - зависи от марката ама са между 12 и 17лв на бройка - трябват ти 8 както предполагам знаеш.
-труд - не мога да кажа.
Успех!
-избиване на старите и набиване на нови водачи.
-нови гумички за клапаните
-шлайф отдолу (челосване му викат) с 0.1мм ако не е крива - за да изчистят боклуците от старата гарнитура
-слагат ти твоите клапани и по тях правят :
- почистване на стеблата им от нагари
- напасват ги към главата
-хубаво е да смениш повдигачите (хидравличните) ако имаш възможност и ако има нужда (ако тропат).
Оттам нататък нови гарнитури на всичко и си готов за много безавариини км-та

Предполагам ще те интересуват цени :
-всички гарнитури - 70-тина лв.
-ремонта на моята глава без водачите и с мои гумички - 70лв (иначе +7лв за всеки водач с техен водач доколкото помня).
-повдигачите - зависи от марката ама са между 12 и 17лв на бройка - трябват ти 8 както предполагам знаеш.
-труд - не мога да кажа.
Успех!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Спукана глава
marine написа:Късмет за Новата година...спукана глава 1.8 ABS...Майстора каза не става за заваряне.
... ?
Предполагам знаеш, че в МЕИ правят страхотни заварки(май бях писал някъде в тема и име на човек и телефон, но не се сещам), не че ти препоръчвам това пред здрава глава, но има доста доволни хора. Знам, че и на глави на дизелови мотори правят тази операция,

Иначе в София демонтаж, монтаж и ремонта на такава глава(имам предвид здрава) заедно с гарнитурите е ок 300 лв.

Успех и дано да не те спохождат такива неща.