Звук на двигателя

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Звук на двигателя

Мнениеот rikipasata » Пон 22 дек 2008 16:13

Здравейте и от мен ;) . Най - накрая реших и аз да си взема пассат , млад шофьор съм и решихме да вземем_ кола която не се чупи много и лесно се подържа , докато се науча да карам :) . Да не се оливам с увода минавам направо към въпроса .

Значи колата я купихме преди 3 седмици , 89 г , 1,6 карбуратор , комби . Колата има и газова уредба . Значи не я бях карал тука от както я взех на по-дълго разстояние ( досега бях изминал максимум 20-30 км ) , но вчера изминах около 100-тина като в тия 100 километра влизаше както и дълъг път така и задръстванията в София .

Та проблема е следния , някъде към 70-75 км , двигателя започна да трака точно като дизел , имах чувство , че се преобрази на дизел някакси :) :roll: . Иначе други странични проблеми не дава , температурата си беше добре ( 70-90 градуса ) . Значи по_принцип пушеше отзад ( все пак е на 330000 км ) , но в границите на нормалното (според мен) , не_беше фрапантно , че да се забелязва . И като вече се прибирах вчера пред блока я оставих на празен ход да поработи и почти не излизаше никакъв дим . Имал ли е някой такъв проблем и от какво може да бъде ? .

ПС. Колата я карах на газ , тия 100 км .

ПС.2 Възможно ли е маслото след като е загряло добре да дава този проблем :roll:

ПС.3 Благодаря предварително за отговорите ( ако има такива ) и се извинявам , ако има подобна тема ( търсих , но не_намерих )
mod edit: gr_kanev

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Пон 22 дек 2008 17:10

първо :welcome_to_group
второ много безавариини
Сега по проблема като го запали пред блока още ли тропаше, какъв е цвета на пушека, сутрин като го запалиш пуши ли.
Да не е прекъснал някои цилиндър я свещ я кабел.
служебния е в такова състояние не му работят 2 цилиндъра и е като някоя резачка целия подскача

Последна промяна от Namesata на Пон 22 дек 2008 19:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Пон 22 дек 2008 17:45

Забравих да спомена като го купихме се бяхме разбрали с предния собственик (братчед ми) да смениме гарнитурите , че прегряваше нещо . Оправихме я майстора я смени , даже е изшлайфана леко и главата и всичко е ток и жица :) . Иначе пушека си е нормален бял , но тва тропане ме ядосва . Днеска нямах възможнмост да я подкарам дори да я паля , но утре обезателно се качвам да видим дали е така и ше споделя тук . Все пак ще проверя за всеки случай свещите , кабелите и така .

ПС. Извинявам се за грешките в горното мнение ( и в това ако има такива )

ПС.1 Двигатела си мъркаше ( до вчера) , не се чуваше как работи .

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 22 дек 2008 18:49

Погледни палеца и дистрибуторната капачка да не са нагорели,свещи,кабели и тн,нещо по запалителната система или помпата е тръгнала на екскурзия

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 22 дек 2008 19:56

Аз на Б3-ката на 230 х. км сменях повдигачи, че се разтропаха. Да не би и при тебе това да е проблема. При повдигачите се чува чаткане.

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Вто 23 дек 2008 15:18

Здравейте пак от мене ;) , днес я карах колата и този звук ту се появяваше , ту спираше :) . Отидохме на един майстор и той само като я чу , каза да си видиме маслото на какво ниво е . Та сега чакам да истине и отивам да гледам маслото и после ще Ви пиша дали е от това проблема :)

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Сря 24 дек 2008 0:13

BigTo написа:Аз на Б3-ката на 230 х. км сменях повдигачи, че се разтропаха. Да не би и при тебе това да е проблема. При повдигачите се чува чаткане.

.......и при лагерчета също :?

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 24 дек 2008 10:45

ми единия ми пасат ми се разтрака както казваш ти като дизел,след като се отвори двигателя се оказа че цилиндрите имат доста голям ръб-т.е. голямо износване и смених двигателя
а може и да имаш разхлабен някой биелен болт
ако са повдигачите звука ще се чува от към главата, ако се чува по-отдоло-лошо

Потребителски аватар
rikipasata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rikipasata » Вто 30 дек 2008 22:20

Здравейте отново от мен ;) . Искам да кажа , че проблема се оправи , да чукна на дърво засега пасатката е перфектна :) . Попринцип се оказа , че това тракане , не е кой знае какво и няма проблем и с него да си се кара :) . Просто маслото е било до минимума (това ми беше като урок , вече да гледам , най - важните неща преди да тръгвам)
Засега това е от мен , ако имам проблеми (дано няма такива ) ще драсна пак едно мнение , виждам че тука има доста интелигентни и разбиращи хора ;) . До нови срещи от мен . Поздрави .

ПС. Може да заключвате темата ;)

Потребителски аватар
Muku
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот Muku » Сря 31 дек 2008 11:04

Riki, понеже спомена че си млад шофьор: Ти като кара курса, инструктора къде беше? това е негова работа да ти ги каже тези неща за масло и такива проверки :)
Със здраве!

Потребителски аватар
spot1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spot1 » Сря 31 дек 2008 12:39

Гледай я редовно за масло щом е нямало значи си погорва.

Върни се в “Passat”