проблем с парното на в3 1989

Техническа и сервизна информация за Passat
s_stanoikov
Автомобил:
Двигател:

проблем с парното на в3 1989

Мнениеот s_stanoikov » Съб 15 ное 2008 11:11

здравейте, колеги нов съм в форума и искам да пожелая на всички без аварийно пътуване . :lol:
притежавам расат в3 1989 г. 1.8 седан от пет години , закупих си го от германия и съм много доволен от него, но сега имам много странен проблем с парното :
- до 80 градуса имам парно и духа топло при отваряне на големия кръг на двигателя при 80-92 градуса започва да духа студено.
Реших че ми е запушен радиатора на парното и го продухах но промяна няма .
загряват и са топли и входящия и изходящия маркуч на парното но духа студено . Реших че има въздух в радиаторчето откачих разш. съд и го вдигнах по високо но промяна няма .
при загряла кола на около 95 градуса работи перката всички маркучи са топли работи нормално но в разширителния съд излизат балончета , въздух , нямам теч не губи ниво на антифриза, карам я от самото начало с червен антифриз .Моля дайте съвет :lol:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с парното на в3 1989

Мнениеот pronobis » Съб 15 ное 2008 11:20

s_stanoikov написа:здравейте, колеги нов съм в форума и искам да пожелая на всички без аварийно пътуване . :lol:
притежавам расат в3 1989 г. 1.8 седан от пет години , закупих си го от германия и съм много доволен от него, но сега имам много странен проблем с парното :
- до 80 градуса имам парно и духа топло при отваряне на големия кръг на двигателя при 80-92 градуса започва да духа студено.
Реших че ми е запушен радиатора на парното и го продухах но промяна няма .
загряват и са топли и входящия и изходящия маркуч на парното но духа студено . Реших че има въздух в радиаторчето откачих разш. съд и го вдигнах по високо но промяна няма .
при загряла кола на около 95 градуса работи перката всички маркучи са топли работи нормално но в разширителния съд излизат балончета , въздух , нямам теч не губи ниво на антифриза, карам я от самото начало с червен антифриз .Моля дайте съвет :lol:

Случайно да ти летят дунапренчета от духалките в купето? Прогаря с времето една облицовка на едни клапи, тя е дунапренена и започват да хвърчат през духалките. И парното става неефективно. Потърси във форума, има доста теми за парното. Успех! :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 15 ное 2008 11:32

станойков, не мога да се сдържа и да не ти призная, че съм впечатлен искрено от първия ти пост в този форум!
ти идваш да покажеш, че може, все пак, да се мисли преди да се пише!
мнозинството първи постове са... без коментар!
както и да е...

по въпроса:
погледни маркучите, отиващи към радиаторчето на парното от двигателя.
ако на тях видиш 2 странни неща, едното черно, пластмасово (отляво), а другото алуминиево и двете свързани едно с друго с маркуче ф10 някъде-махни ги и ги замести с тръбички.
парното ще дойде моментално.
поведението на колата ти е характерно за наличието на тези никому неизвестни като предназначение термостат и възвратен клапан.
има ги най вече на голф, но макар и рядко, се срещат и в пасати.
като резервна част-не съществуват в каталога на ФВ.

s_stanoikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_stanoikov » Съб 15 ное 2008 12:22

Благодаря за инфото, колата е в сервиз на познат , той казва че това е издухала гарнитура на главата и предложи да я отворим .
Според майстора е издухала гарнитурата и вкарва въздух в системата ще го направя и в понеделник ще напиша да ли се е оправила . Отново благодаря и дано да е от това . :bowdown :077:

s_stanoikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_stanoikov » Чет 20 ное 2008 19:03

Здравейте колеги, проблема ми с парното е разрешен подмених възвратната клапа и термостата на маркучите на парното с трабички и парното дойде :lol: Много благодаря за мненията и съветите на Всички, особено на Vaskoto1 :yeaha: Забавих отговора тъй като майстора ми ме забави с ремонта . На всички пожелавам безаварийно пътуване :D

Потребителски аватар
bombata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bombata » Пет 02 яну 2009 12:11

и при мен стана така махнах термостата и вазвратния клапан и ги заместих с траби и парното доиде.мисалта ми е дали има някав проблем да се кара така и как така някои коли имат термостат на парното а други не каква е разликата.

Потребителски аватар
bombata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bombata » Пет 02 яну 2009 12:31

за ваското1 махнах си вазвратния клапан и термостата и на едното пластмасовото което е има стрелка която забравих на каде показва кам купето или кам джигателя та ако знаеш пиши да си го монтирам.мерси предварително

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Пет 02 яну 2009 15:14

Колеги имам едно запитване за парно на пасат б3.
Колата е на един приятел парното си работи и духа навсякаде но като го заварти да духа на краката недуха каква може да е причината за проблема :roll:

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 02 яну 2009 15:25

ceckoto написа:Колеги имам едно запитване за парно на пасат б3.
Колата е на един приятел парното си работи и духа навсякаде но като го заварти да духа на краката недуха каква може да е причината за проблема :roll:

Аз имах същия проблем - беше от жилото. Счупена е пластмасата там където бронята на жилото се захваща. Вързах го с тел. Иначе трябва да се смени цялата конзола с врътките за парното.

Потребителски аватар
ceckoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ceckoto » Пет 02 яну 2009 15:38

Мерси колега сега говорих с човека и тои ми каза че това е проблема такмо е бил разглобил колата

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Пет 02 яну 2009 17:53

Здравейте колеги и на моя пасатор(1.8 B3 1990)oт няколко дни парното духа хладно.Бих искал да разбера това с премахването на този възвратен клапан и термостат как точно става,маркучето което е между двете остава ли си и какви трабички се използват точно защото не ми стана много ясно.Благодаря предварително :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 02 яну 2009 22:04

Не, тотално се премахва връзката преди парното. Махат се всички щуротии и се заместват с тръбички така, че просто да се свържат с щуцерите на радиаторчето.
Пластмасовия чарк със стрелкичката също е ненужен!

s_stanoikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_stanoikov » Пон 05 яну 2009 15:11

Здравейте колеги, ЧНГ лека и безаварийна на Всички . Вече навартях на пасата около 3000 км, откакто смених клапанчето и термостата на парното и всичко е ОК . :D

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Пон 05 яну 2009 18:50

Днес премахнах термостата и този възвратен клапан,замених ги с тръбички и парното се засили доста.Вярно че и уплътненията на клапите са почнали да сдават багажа ама разликата е голяма духа доста по топло,а на пролет ще оправя и клапите.Благодаря на колегите който споделиха своя опит и нека новата 2009 да е безаварийна,лека и доходна. :011:

Върни се в “Passat”