Неприятно клатене при леко натисната газ. B3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Неприятно клатене при леко натисната газ. B3

Мнениеот volen777 » Вто 06 яну 2009 12:11

Здравеите имам пасат B3 ABS моноинжекция мисля че е mono-motronic без газова. Като го запаля когато е студен си работи нормално леко в началото на 1000 оборота после като позагрее си пада на 900. Тръгвам нямам проблеми, но като си позагрее нормално почват клатушканията. Когато натскам съвсем леко педала на газта колата се чуди какво да прави да набира ли да спира ли и се почва едно неприятно клатене. Ако настъпвам педала по мъжката нямам проблем колата си върви сменям си скоростите наред е всико, но на моменти се налага плавно да се натиска газта и тогава се почват люшканията. Къде да търся проблема, аз си мисля че ще е нещо по моното.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Вто 06 яну 2009 13:04

Колега, започчни от най-елементарното - провери кабели, свещи... При мен при подобни симптоми се оказа, че единия кабел изтърва искрата към корпуса на главата и за това заглъхваше. Смених кабелите и всичко се оправи. :arrow:

vonadroy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vonadroy » Чет 08 яну 2009 18:57

Тампона на моното, сменян ли е скоро? Може да се е скъсал и от там да влиза по малко въздух. Самия тампон представлява една твърда гума в основата на моноинжекцията. Хващаш и разклащаш, и то се усеща дали е скъсано. Или, най- добре иди да погледнат в сервиз. Ако не се лъжа нова гумичка струваше 15-тина лева :)

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Чет 08 яну 2009 19:52

Колега,на служебния Опел Астра при абсолютно същите симптоми,проблемът беше в т.нар. EGR- клапан за рециркулация на отработените газове.Не съм много сигурен дали при тебе има такъв,но ако имаш много вероятно е проблема да ев него,гледам тука по форума че се пише,че ако не работи го изолират.

kiro_firo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiro_firo » Пет 09 яну 2009 1:06

Има ли газова?Като за начало ти предлагам да почнеш с рестарт на компа-махни + на акумолатора за десетина минутири след това с кабели,свещи и т.н. :wink:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 09 яну 2009 16:03

Погледни си свещите да не би да ти е голямо разстоянието на между полюсите

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: Неприятно клатене при леко натисната газ. B3

Мнениеот Danny boy » Пет 09 яну 2009 17:56

volen777 написа:Здравеите имам пасат B3 ABS моноинжекция мисля че е mono-motronic без газова. Като го запаля когато е студен си работи нормално леко в началото на 1000 оборота после като позагрее си пада на 900. Тръгвам нямам проблеми, но като си позагрее нормално почват клатушканията. Когато натскам съвсем леко педала на газта колата се чуди какво да прави да набира ли да спира ли и се почва едно неприятно клатене. Ако настъпвам педала по мъжката нямам проблем колата си върви сменям си скоростите наред е всико, но на моменти се налага плавно да се натиска газта и тогава се почват люшканията. Къде да търся проблема, аз си мисля че ще е нещо по моното.

Температурен датчик,подпушена дюза...

Върни се в “Passat”