Питане за маслото?!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Съб 10 яну 2009 19:03

спокойно колега.аз съм забелязвал същата бяла материя по капачката.като загрее добре колата и изчезва.карай и не се плаши

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Съб 10 яну 2009 19:12

Благодаря колега, че ме успокояваш, но точно това се мъча да обясня че това сиво- бяло нещо е само по щеката!

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Re: Питане за маслото?!

Мнениеот bobich » Пет 16 яну 2009 11:26

Споко колега , аз преди години бях слагал Лики Моли и си спомням , че самото масло е с цвят графит. Т.е това е масло, което виждаш по щеката , а след като загрее колата то потъмнява , поне според мен. Отиди при майстори където сменят масла и питай какъв цвят е маслото Лики Моли.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за маслото?!

Мнениеот nepreklonniq » Пет 16 яну 2009 13:31

Благодаря,колеги! Маслото ми не е пресечено - надявам се!!!! :roll: Карам си го все още! Явно това бялото маргариноподобно нещо е наистина конденз! Просто няма какво да бъде друго - при температури от минус 19 градуса рано сутрин и то в продължение на 4-5 дни! Имам приятел, на които даже му замръзна хидравликата на волана и след като запали, хидравличната помпа протече отвсякъде.Явно маслата, с които караме не са подходящи за такива минусови температури! Някъде имаше диаграма за тепературния диапазон на всяко масло, но в момента не се сещам къде съм го гледал. Желая ви приятен ден и безпроблемно шофиране!!!

Върни се в “Passat”