Въпрос за дръжката на вратата Passat b5

Техническа и сервизна информация за Passat
kzhaygarov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за дръжката на вратата Passat b5

Мнениеот kzhaygarov » Съб 17 яну 2009 13:31

Скъпи колеги, станах поредната жертва на наглите и безскрупулни български джебчии. Снощи по някое време са решили да ми претършуват колата и както следва са разбили вратата на пътника до шофьора. Разбита е ключалката. И понеже днес е събота не открих къде да ми я сменят искам да попитам може ли лесно да се влезне в колата, когато няма ключалка и много ли е рисковано колата да остане така до понеделник? Ако може и препоръка за сервиз в София където да я сменя. Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Re: Въпрос за дръжката на вратата Passat b5

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 17 яну 2009 20:05

Колега, на мен се случи същото преди доста време. За щастие, нещо ги е стреснало и са избягали преди да отворят колата.
Предполагам, че посредством някаква скоба са захванали и изскубнали малката част на дръжката от външната страна.
Ето, това нещо:

Изображение

Което при теб, вероятно, е патронът с ключалката.
Моят съвет е: тази вечер я закарай на платен паркинг, сравнително далеч от мястото на злополучката.
Иначе рискуваш да си довършат работата - в най-добрия случай - да ти свият музиката, в най-лошия - сбогом, мотобилче.
Утре, или потърси в магазин такова нещо, или го свали от задната врата (трябва да разглобиш вратите отвътре и МНОГО внимателно).
Защото, ако тази втулка липсва, колата си е отворена.
Можеш да бръкнеш с една права отверка, да нацелиш вътре пластмасовия бял жлеб, врътваш и отключваш ПРЕСПОКОЙНО вратата. Безобразно лесно направо!
На задната врата механизмът не е такъв и такава опасност няма.
Предполагам, че имаш централно заключване, така че можеш да минеш само с такава проста втулка и декоративното й капаче отгоре, вместо да даваш бадева пари за нов патрон/ключалка с ключ.

Късмет и успех! :wink:

Върни се в “Passat”