Проблем с охладителната система.Passat B3 2.0i 16V РЕШЕНО !

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Re: Проблем с охладителната система.Passat B3 2.0i 16V

Мнениеот Namesata » Сря 21 яну 2009 18:39

jorkata6785 написа:Не знам за теб но при мен за смяната на радиаторчето ме одраха както си трябва- 65 лв за радиаторче и 100 лв за смяната.Днес поръчах нов термостат и утре като пристигне ще почвам с ремонта само за капачката се чудя нова ли да взимам или да си търся втора ръка, но за най-сигорно май ще взема и нова и стара :(

Благодяря на всички за помоща !!! :)

Е и аз така само че 3-ия път исках по хубав радиатор и тои беше 96 лв :lol:

Потребителски аватар
jorkata6785
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP - 1991

Мнениеот jorkata6785 » Чет 22 яну 2009 10:06

zfa159 написа:
jorkata6785 написа:Изхвърля доста голямо количество течност. А след като изстине двигателя и като досипя течността си се задържа на сащото ниво не изтича от никъде, ако намаляваше без да работи двигателя ясно има теч,но намалява само когато изхвърля през казанчето.
Точно поради тази причина утре отивам за нова капачка. Първо ще опитам с нея за да видим дали ще има ефект.:)

Ти не ме разбра.Имах в предвид следното :
-проверяваш винаги нивото на напълно студен двигател (да кажем сутринта) и гледаш :
-след като предишния ден си наливал и е преливало на студено нивото трябва да ти е да кажем 1 или повече см под минимума.
-после си палиш колата и си караш да кажем 10-тина км без да доливаш нищо
-оставяш я да изстине и гледаш пак на напълно студен двигател дали нивото е намаляло още или си седи там,където си е било и предишния ден.
ако нивото си е останало съшото - това е нормално понеже течността се разширява и създава по-голямо налягане...и изпуска част от нея.
ако нивото продължава да намалява - или капачката е фира или тече от някъде и гарнитурка.

Нивото продължава да намалява. То като започне да изхвърля течност изхвърля доста голямо количество и като изстине двигателя течността спада много под минимума и ако не долея лампата за течността на таблото започва да мига.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 22 яну 2009 10:13

Е,значи имаш проблем....ама не е в термостата.
Или капачката на разширителния съд,или запушване на малкото маркуче или г-ра на главата.
Успех!

Потребителски аватар
jorkata6785
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: RP - 1991

Re: Проблем с охладителната система.Passat B3 2.0i 16V РЕШЕНО !

Мнениеот jorkata6785 » Съб 24 яну 2009 16:20

С новата капачка вече нямам никакви проблеми :lol: Благодаря на всички за помоща :да:

Върни се в “Passat”