имам един пасат 1989 година- --вратити толкова трудно се отварят че направо имам чувството че ще откартя дръжките един ми каза че при тоя модел пасати е така
ако някои ми каже какво да направя ще му бъда благодарен

как да отстраня този проблем--трудно отварящи се врати
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: как да отстраня този проблем--трудно отварящи се врати
Не е така...мойте се отварят с лекота....както и на предишния ми.
Смажи добре пантите и самата машинка,разглоби вратата и смажи добре лостовия механизъм вътре...прегледай да нямаш износвания по елементите на дръжката....тогава започва да отваря по-лошо.
Недей да пръскаш с WD-40 понеже то за момента смазва ама много скоро време се изпарява и става по-зле отколкото е било...ползвай грес на спрей примерно (литиева се водеше май).
Успех!
Смажи добре пантите и самата машинка,разглоби вратата и смажи добре лостовия механизъм вътре...прегледай да нямаш износвания по елементите на дръжката....тогава започва да отваря по-лошо.
Недей да пръскаш с WD-40 понеже то за момента смазва ама много скоро време се изпарява и става по-зле отколкото е било...ползвай грес на спрей примерно (литиева се водеше май).
Успех!
- Bobko81
- Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
- Двигател: AUB
Ето колега това може да то бъде от полза. http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1167f4de94
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
проблема не е в пантите не съм обяснил как трябва--
вратата се отваря лесно ---но в самото начало е тегаво някаде при дръжките -трабва по ряско да се дръпне-проблема може би е в самия механизъм-резе или....незнам как му е името на този мехънизъм отделящ се при дърпане на дръжката говоря за механизма които отключва вратата при дърпане на дръжката--ще пробвам със грес
вратата се отваря лесно ---но в самото начало е тегаво някаде при дръжките -трабва по ряско да се дръпне-проблема може би е в самия механизъм-резе или....незнам как му е името на този мехънизъм отделящ се при дърпане на дръжката говоря за механизма които отключва вратата при дърпане на дръжката--ще пробвам със грес
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тегаво си е...на всичките врати. Жена ми беше свикнала с предишната кола лекичко да си отваря вратата, а сега на Пасата, докато й обясня, че трябва да натисне с палеца, че да има опора, докато издърпва дръжката.....и пак не й е лесно. Определено си е неприятно усещане да отвориш 2-3 врати една след друга....и не е нормално според мен. 

- ezekiel
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тегаво беше и при мен...
но се оправя за 15 мин. Изхабено пластмасово палче на дръжката на вратата. Може да се замени. Може да се навие рапидка на неговото място и с навиване или развиване да се регулира натиска за отварянето. Освен това тегавото отваряне може да се дължи на рахлабена дръжка...
но се оправя за 15 мин. Изхабено пластмасово палче на дръжката на вратата. Може да се замени. Може да се навие рапидка на неговото място и с навиване или развиване да се регулира натиска за отварянето. Освен това тегавото отваряне може да се дължи на рахлабена дръжка...
- markovgolf
- Автомобил:
- Двигател:
ibm написа:проблема не е в пантите не съм обяснил как трябва--
Отиваш при Ваското 1 да им

- Julian Mihailov
- Автомобил:
- Двигател:
Нещата са комплексни, тъй-като тук си взаимодействат два лостови механизма. Единият е на самата дръжка, а другият е в ключалката. И двата се свалят и ремонтират много лесно, стига да има човек необходимото търпение. Според мен по-добрият вариант е да се смвали ключалката, защото там човек има възможност да почисти и боклуците, които са се събрали върху оригиналната смазка и да я смаже отново!!- хс технически вазелин!!, защото иначе при ниски температури започва да задържа. При моделите В4 на самата ключалка има гайка, която регулира височината на палеца, в/у който натиска дръжката. !!! Да се внимава с резбата- при левите врати-нормална; при пасажерските - лява резба. Другия вариант е да се удължи палеца на самата дръжка, но тогава всички "лайна" в ключалката остават. Успех!
- dimitarpetrov
- Автомобил: HONDA CR-V 2003
- Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp
Колега,
Това е дребна грижа - реглажа е много лесен - както колегите по-горе са ти писали.
Отваряш вратата, отстрани над ключалката, точно срещу бравата има винт (за двете врати може да е с различна резба!!)
развиваш го, хлъзваш дъжката напред и тя се отключва.
Изваждаш я до където можеш (ако си с централно към бравата има датчик с кабел - не може да извадиш бравата тотално)
и отвътре на дръжката ще видиш механизма. има пружина, която се пълни с гняс - промиваш с WD-40 и смазваш леко.
Реглажа е прост - има едно бяло пластмасово палче на дръжката, което натиска лост отвътре във вратата - обикновено от сработването трябва или да отвиеш малко пластмасовата тапичка(тя е на резба) или да отгънеш палчето вътре във вратата леко нагоре (това правя аз)
с WD-40 пръскаш бравата (самите неща отстрани на вратата, които се заключват около шипа) отвътре и отвън. Смазваш леко, слагаш дръжката и пробваш реглажа. Повтаряш историята с отвиването/отгъването докато ти хареса и се заключва леко.
Сглобяваш и си готов.
Това е дребна грижа - реглажа е много лесен - както колегите по-горе са ти писали.
Отваряш вратата, отстрани над ключалката, точно срещу бравата има винт (за двете врати може да е с различна резба!!)
развиваш го, хлъзваш дъжката напред и тя се отключва.
Изваждаш я до където можеш (ако си с централно към бравата има датчик с кабел - не може да извадиш бравата тотално)
и отвътре на дръжката ще видиш механизма. има пружина, която се пълни с гняс - промиваш с WD-40 и смазваш леко.
Реглажа е прост - има едно бяло пластмасово палче на дръжката, което натиска лост отвътре във вратата - обикновено от сработването трябва или да отвиеш малко пластмасовата тапичка(тя е на резба) или да отгънеш палчето вътре във вратата леко нагоре (това правя аз)
с WD-40 пръскаш бравата (самите неща отстрани на вратата, които се заключват около шипа) отвътре и отвън. Смазваш леко, слагаш дръжката и пробваш реглажа. Повтаряш историята с отвиването/отгъването докато ти хареса и се заключва леко.
Сглобяваш и си готов.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само една подробност.При мен периодично винта,които държи ръкохватката(при отворена врата е над ключалката на вратата)се развива и отварянето се затруднява дори когато всичко друго е наред.Щом стегна винта ръкохватката е ОК.