Удар в бордюр - насрещно, Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Удар в бордюр - насрещно, Б3

Мнениеот bachest » Пон 23 фев 2009 22:18

Аз като прос' човек ги разсъждавам така - щом'то кънти, значи има луфт! Не ми требе стендове, не ми требе щанги. :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 фев 2009 23:01

bachest написа:Аз като прос' човек ги разсъждавам така - щом'то кънти, значи има луфт! Не ми требе стендове, не ми требе щанги. :lol:

Е те щангите са за да разбереш къде точно е луфта....иначе логиката ти е безпогрешна :) Само един стенд за реглаж на предница е хубаво да има наоколо след отстраняване на луфта ;)

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 24 фев 2009 13:39

Danny boy написа:...Обаче дявол да го вземе това носене отзад в ляво сякаш го нямаше преди,и е адски дразнещо.Особено се усеща на прав път като завъртя волана първо наляво и рязко надясно след това.При обратният случай не се усеща.
Възможно ли е да се получава лека нестабилност от заминали тампони на предния носач/селеновите втулки/.
Задницата за сега я изключвам като вариянт защото тя не понесе нищо от удара.

Носенето отзад предполага проблем с тампоните на задния мост(тези, които са към рамата), така че не ги изключвай. Нищо,че при удара не са били засегнати, възможно е да им е дошло времето. Поне може да се прегледат добре на канал за закъсване или деформации.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 24 фев 2009 18:06

днес колата мина смяна на тампоните на носача и другия шарнир/беше разбит и той/единия заден тампон на носача полускъсан,стенд и сега колата е доста по-добре,предницата е стегната.
По принцип отзад имам крива джанта,дали е възможно и тя да прави беля?Когато беше отпред на колата при 40-50 волана вибрираше въпреки многократния баланс правен на нея.
Стенда отново не показа отклонения от геометрията на колата.
Тампоните на задния мост ги разгледаха и попринцип могат да карат още,тоест не са тотализирани.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Вто 24 фев 2009 23:52

zfa159 написа:Е те щангите са за да разбереш къде точно е луфта....

:no-no ... и 5-6 майстора като проверят с щангите, дали има луфт по шарнирните болтове и директно отиваш после да купуваш нови ;)

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Сря 25 фев 2009 10:34

не прави ли реглаж на предницата след удара,ако си тогава бягай от този който ти е направил реглажа,че майстор който прави реглаж без да провери състоянието на носачи,шарнири ,тампони и прочие не е майстор.Реглаж се прави само на изправна предница,иначе се губи смисъла от него.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 26 фев 2009 18:22

Колеги,
знам че ви писна вече от мен но днес забелязах нещо доста обезпокоително:
Колата когато е на място/в покой/ и врътна рязко волана надясно се чува доста силно и отчетливо чукане веднъж чуква надясно и веднъж когато се връща волана от самосебе си,когато рязко го завъртя наляво няма такова чукане а само като се връща сам волана има едно едвам доловимо.Колата е с механична рейка.
Според мене съм за кормилни накрайници/все пак никога не са сменяни/всичко по колата отпред вече е сменено.Сякаш като дам на ляво колата по-лесно поема отколкото надясно.Щарнирите са сменени и двата с една и съща марка чисто нови няма и 3-4дни. :banghead:
Да разбирам ли че ако има малък луфт в найрайниците сходимостта по време на движение отива по дяволите/при тръгване едното отваря,при спиране се събират колелата./

Върни се в “Passat”