Чукане след смяна на задни пружини, моля помогнете?

Техническа и сервизна информация за Passat
jaredharet
Автомобил:
Двигател:

Чукане след смяна на задни пружини, моля помогнете?

Мнениеот jaredharet » Пет 27 фев 2009 21:37

Ситуацията е следната:
Смених си задните пружини на пасата B3 седан, като сложих такива от комби с теглич тоест най-усилените (за да му оправя малко стойката тъй като в багажника имам метанови бутилки и беше виснал) Смених пружините сложих и една втулка най отдоло около 20мм и стойката стана идеална.
Но проблема е че дори при леки неравности се появи едно тракане като на пласмаса в метал. И ме съмнява да не би да е от горе на самия омортисьор имаше една бяла капачка и тя да трака.
Или вие ако можете да предложите някакви други варианти защото преди тракането го е нямало, а също тъка си трака и с втулка и без втулка, тъй като в началото ги бях сложил без втулки но пак беше ниска и за това сложих втулките.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Чукане след смяна на задни пружини, моля помогнете?

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 28 фев 2009 9:20

Отдолу в чашката има едни пластмасови втулки на които ляга първата намотка на пружината. Ако си ги махнал докато си правил интервенциите от там сигурно потраква, щото пружината лежи върху метала на чашката директно.

jaredharet
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jaredharet » Съб 28 фев 2009 12:17

Ами има един гумен тампон който обгръща пружината и след това е металната част.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 28 фев 2009 13:20

jaredharet написа:Ами има един гумен тампон който обгръща пружината и след това е металната част.

Тоя гумения тампон дето е на пружината е от горния край към купето. Аз говоря за един пластмасов пръстен дето долния край на пружината ляга върху него. Ако имам някой стар амортисьор ще видя в мазето да снимам за какво говоря.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 28 фев 2009 23:47

И при мен потраква от както смених пружини и амортесьори. Това с тази пластмаска е идейно да се провери, иначе друг възможен източник са най-горните витки на пружината, който са на съвсем малко разстояние една от друга (2-3 мм) и оригиналните пружини, който свалих имаха точно там нанизан гумен маркуч, а на новите няма (на последните няколко оборота най-горе, то там беше задържало вода и ръждясало и едната се беше счупила де...), та може и там да се удрят и да чакат, дори е доста вероятно.

Ще следя темата с интерес.

Поздрави.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 01 мар 2009 10:17

Споко момчета и при мен го има това явление и се оказва че при мен поне е от самите амортисьори и то го има само когато на вън е студено,така че споко карайте и му **и мамата :Mr Green Fun

Върни се в “Passat”