Проблем с охладителната с-ма и парно.Съвети,моля!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 17 фев 2006 11:52

това за водата е така..
ама ако е чиста вода, и ако е отворена система
на практика в охл система е смес от антифриз и вода, които кипват да речем на 130 градуса, пък да не говорим, че има и налягане около 1 атм, така че става ефекта на тенджера под налягане..
150 градуса, а водата не кипи :)

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Вто 21 фев 2006 16:36

Прав си че сместа /антифриз+вода/сигурно кипва при по висока температура и то при отворена система, ама ефекта на тенджерата под налягане пренесен в двигатела на автомобила си е опасна работа..

Потребителски аватар
newgeneration
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот newgeneration » Сря 01 мар 2006 22:56

Привет.След доста ходене по майстори,разбирачи,врачки и любимият ми сервиз на "Impass 56" се стигна до извода,че високото налягане в охладителната с-ма идва от главата./м/у другото до Ваското1 не можах да се добера./ Само да вметна,че нагнетяването на въздух в с-мата се получава когато двигателя е студен.В процеса на загряване,маркучите стават все по-твърди и около 90С са камък.След като изпусна налягането,повече това втвърдяване не се получава дори да стигне t над 100С.И така до следващото напълно изтиване на двигателя.Антифриз не губи,не го меша с маслото,аспуха не пуши като парен локомотив,не го изхвърля през казанчето...Все си мисля,че след като вкарва въздух,то антифриза трябва да изчезва нейде,това да не е каца без дъно :shock
Та въпроса ми е кратък :lol: Къде драги колеги да си направя главата с всичките му там шлайфания,напасвания и т.н.,гарнитурки,гумички и кой знае какво още?Някъде ги "снимали" за проверка,да не би да са спукани...

Върни се в “Passat”