Здравейте!
Интересува ме могат ли да се сменят всички основни лагери без да се сваля скоросна кутия(само като се свали картера)!?Един колега се мъчил,но сменили само 2-та,а другите неможал!А някакъв майстор му казал че ги сменял всичките без да сваля скоростна кутия,та въпроса ми е дали е възможно това със някъкъв специален инструмент или не е?

смяна на основни лагери PF motor
- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на основни лагери PF motor
Колега,без да сваляш скорости можеш да сменяваш само биелни лагери.За основните трябва да извадиш скоростите.
- ivo penkov
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти трябва някаква специална информация,пиши ми на Л.С..Имам кола със същия мотор.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
За да смениш основни лагери трябва да може да изместиш коляновия вал за да извадиш гораната част от лагера.Това може да стане само ако ги няма скоростите и даже вероятно ще ти пречи и маховика...или поне би ти било безкрайно неудобно.
Препдолагам си видял зор с тези лагери за да ги сменяш....погледни да няма поражения по вала преди да го сложиш обратно и ако е необходимо го занеси да се види дали не е за шлайфане и за ремонтни лагери....все пак биелни айде...случва се да изтропат и ако се сменят бързо няма грижи ама основните трябва да останат без смазване за да се износят...а това е пагобно и за шииките на вала.Имай го в предвид като съвет..незнам какъв точно е случая ама принципно...
Препдолагам си видял зор с тези лагери за да ги сменяш....погледни да няма поражения по вала преди да го сложиш обратно и ако е необходимо го занеси да се види дали не е за шлайфане и за ремонтни лагери....все пак биелни айде...случва се да изтропат и ако се сменят бързо няма грижи ама основните трябва да останат без смазване за да се износят...а това е пагобно и за шииките на вала.Имай го в предвид като съвет..незнам какъв точно е случая ама принципно...