Питане за една тръба на ABS мотора...
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Питане за една тръба на ABS мотора...
Мотора е ABS. Има една тръба която излиза отпред от блока минава покрай мотора от ляво после зад него и тръгва нагоре. Там се включва в маркуча на картерните газове. Забелязал съм че на RP мотора я няма и на блока има метална планка запушалка. За какво служи тази тръба има ли някакви цедки или нещо за обслужмане там където излиза от блока.
Re: Питане за една тръба на ABS мотора...
За картерните газове е и ако е изгнила както беше при мен приготви 97 лв.
. На старото RP има подобна тръба, но с малко по друга форма вземи тръбата и я закачи на "новото" ABS знам, че ти звучи невероятно , но има начин при мен е точно така. Стария двигател беше RP, а новия ABS (с изгнила тръба кат. номер 037 121 065).Иначе при ABS там където свършва металната тръба и прави съединение с гумена тръба към моноинжекцията (в гумената тръба има нещо като пружина която играе роля на цедка може да я почистиш, че събира мизерия)
Успех

Успех
- passatGL
- Автомобил:
- Двигател:
silent написа: Мотора е ABS.
Много се дразня от това изречение!!!

Мотора НЕ може да ти е ABS!
Защото ABS значи анти-блокираща система и се отнася за спирачките!
Несъществува мотор ABS! Разбираш?!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
passatGL написа:Мотора е ABS.silent написа:Много се дразня от това изречение!!!![]()
Олеле мале.....
Как ще няма ABS мотор бе колега... човека тука говори за кода на двигателя, по който код се разбира даден мотор какъв е /кубатура, к.с. и т.н./, а това че ти не си запознат не значи че трябва така да се изцепваш.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
passatGL написа: ?!
колега проявяваш зашеметителна некомпетентност в случая...

попрочети за това как фолксваген си означава двигателите, по какво се различават...
ABS мотор има и още как! 1.8 90PS.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
passatGL написа: ?!
Мотор ABS има и още как. Той е наследник на мотора RP, който е 1,8 90к.с., както Vaskoto1 написа по-горе!
passatGL написа:silent написа: Мотора е ABS.
Много се дразня от това изречение!!!![]()
Е аз съм с точно с ABS мотор 1,8 Mi, 1993 който наследи за "съжаление на монтьора"

- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за отговора на колегата Лишо. Има обаче нещо което ме озадачава. Той говори че RP-то има такава тръба. Аз съм виждал два Пасата с такива мотора на които тръбата липсва и имат запушалка -планка с ромбовидна форма. А горе имат най обикновен маркуч свързваш само капака на клапаните с инжекциона.
Я ако има някой колега с RP да метне едно око и да каже има ли му мотора въпросната тръба или е затапен.
Я ако има някой колега с RP да метне едно око и да каже има ли му мотора въпросната тръба или е затапен.
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Аз съм гледал въпросния двигател RP на Голф 2 и мога да кажа,че ги няма и двете тръби които минават пред двигателя.
Специално съм гледал дали ги има и ми стана малко кофти ,защото тези тръби при ABS мотора някакси не мога да ги възприема и ми изглеждат доста несериозно.
Въпреки ,че сигурно си вършат перфектно работата, с тях АBS като технология ми изглежда доста по-назад от RP(лично мнение
).
Специално съм гледал дали ги има и ми стана малко кофти ,защото тези тръби при ABS мотора някакси не мога да ги възприема и ми изглеждат доста несериозно.
Въпреки ,че сигурно си вършат перфектно работата, с тях АBS като технология ми изглежда доста по-назад от RP(лично мнение

- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
silent написа:Мерси за отговора на колегата Лишо. Има обаче нещо което ме озадачава. Той говори че RP-то има такава тръба. Аз съм виждал два Пасата с такива мотора на които тръбата липсва и имат запушалка -планка с ромбовидна форма. А горе имат най обикновен маркуч свързваш само капака на клапаните с инжекциона.
Колега, въпросните тръби ги има на RP след '91-ва.
Моя Пасат-ко е в края на '90-та и няма такива тръби, на един приятел е '91-ва и има. В последствие тръбата продължава да се монтира и на ABS-мотора.