Два въпроса отностно Passat B3

Техническа и сервизна информация за Passat
no0bles
Автомобил:
Двигател:

Два въпроса отностно Passat B3

Мнениеот no0bles » Пон 16 мар 2009 10:06

Имам 2-ва въпроса отностно Passat B3 1,6 карбуратор 89-та година. Значи дава ми разход на бензин 17-19 на 100 градско :roll: Водих го на "лекар" и ми казаха да сменя цялата генерация карбуратор и автоматичен смукач, та обикалях из автоморгите но не случих на нищо и въпроса ми е някой знае ли от къде мога да се сдобия с това ? а и ориентировачно на каква цена ще ми излезе :| И втория ми въпрос е дали мога да си намеря пластмасите около CD-то на колата, защото ги счупих по невнимание :banghead: - по - доло на снимките се вижда какво искам да кажа (ако някой не ме е разбрал) :P

Изображение Изображение

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Re: Два въпроса отностно Passat B3

Мнениеот passenger » Пон 16 мар 2009 10:20

Панелчета съм въждал да се продават в моргата в Овча Купел примерна цена 10 лева, но беше доста отдавна.

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Пон 16 мар 2009 10:53

коелга цялото ми тъбло беше натрошено .... и сега не е завършено още ... не е по невнимание .. просто тия пластмаси прегарят с годините .... от топлина слънце и т.н. ако не сега след време така или ина4е щяха да се строшат :) не знам в София къде може да намериш ,но един съвет ... не търси нови въобще защото от Автоплюса ми даваха всички пластмаси плиюс врътките за парното и горе дюзите .. за 300 лева при което им казах "след обед ще дойда пак" ......

П.П. замислял съм се да направя цяла конзола от горе до долу от плексиглас 2 3 мм ... хем за здравина хем за красота .... от горния край нареждам 15 диода и от долния край също .... и става екстра .... ако ти се занимава ....

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пон 16 мар 2009 12:13

При него може да се направи конзола или чело, само са касетофона. Като гледам от снимката само там е разбито и стои грозничко. Аз бих избачкал,само един панел с размерите на отвора за касетофона и замаскирам грозотията. Материали бол-плексиглас, пластмаса, хром-никел, 6-8 мм шперплат, MDF и т.н. Успех! :да: :beer

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Пон 16 мар 2009 19:08

Колега, непременно си смени "лекаря"!

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Вто 17 мар 2009 11:54

walentin написа:Колега, непременно си смени "лекаря"!

хахахах запиши ми час при твоя :screwy :screwy :screwy :D :D :D

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 17 мар 2009 12:12

Интересна работа ... no0bles как не са ти казали направо да цепиш и мотора, да смениш и окачването ...
Въпросният "лекар" провери ли центровката на запалването, състоянието на свещите, настройка на карбуратора, компресия на цилиндрите. Кога е сменян въздушния филтър? Аз бих се заинтересувал за друг майстор или по добре сервиз, вероятно в твоя град има. Допълни и в заглавието, че така е много общо и сигурно няма да получиш очакваните отговори.

По втория въпрос е най-добре да потърсиш и в раздел "Продава" и или да пуснеш в "Купува".

Потребителски аватар
walentin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот walentin » Вто 17 мар 2009 17:15

Dpop написа:Интересна работа ... no0bles как не са ти казали направо да цепиш и мотора, да смениш и окачването ...
Въпросният "лекар" провери ли центровката на запалването, състоянието на свещите, настройка на карбуратора, компресия на цилиндрите. Кога е сменян въздушния филтър? Аз бих се заинтересувал за друг майстор или по добре сервиз, вероятно в твоя град има. Допълни и в заглавието, че така е много общо и сигурно няма да получиш очакваните отговори.

По втория въпрос е най-добре да потърсиш и в раздел "Продава" и или да пуснеш в "Купува".

:applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
suba
Автомобил: AUDI А6
Двигател: APS

Мнениеот suba » Вто 17 мар 2009 18:18

Диагнозата "смени всичко и ще се оправи" са си патели не един или двама колеги.Незнам до колкоимаш доверие на майстора си ама ако е от нещо дребно (изместена центровка например) и не се оправи след като си дал поне 300 лв,той ли ще ти плати разходите :?:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 17 мар 2009 23:31

Ако си кадърен конзолата можеш да я направиш от алуминиев лист 3-4 мм
Трябва ти нещо като машинка за рязане и един от тея шмиргелчета с многото накрайници гриндери.
Но провери по моргите и тук там излизат такива конзоли аз си взех преди няколко години от колега в перфектно състояние. Вариянта по горе е резервен в случай че не намериш.

Относно мотора
Всичко се изчиства помалко около карбуратора ,сваля се и трябва внимание на всяка една част.Имай впредвид че това е почти 20 годишна кола и е нормално да дава проблеми и да има замърсявания по мотора и карба но като прегледаш всичко от до нещата ще се оправят. Накрая някой който да го регулира и айде на пътя обратно.

no0bles
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот no0bles » Сря 18 мар 2009 23:26

Мерси за отговорите колеги, пластмасата си я намерих от един колега във форума и сега ще видя какво мога да направя с карбуратора :D :lol:

Потребителски аватар
live_for_passat
Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
Двигател: ASZ 2002

Мнениеот live_for_passat » Сря 25 мар 2009 8:45

Колега, пасата ми е същия като твоя, таблото си оправих с малко каноколит и черен спрей, изобщо не личи, но имах "късмета", че се натроши на големи парчета. А за карбуратор и аз издирвам, такаче успех :да:

Върни се в “Passat”